Četvrtak, 06 Avgust 2020 17:56

69 novih slučajeva Covid 19

Autor
Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 432 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 69 novopozitivnih slučajeva infekcije. 
Novopozitivni su upućeni na testiranje iz sledećih opština:
Podgorica 23
Nikšić 17
Bijelo Polje7
Bar5
Budva4
Berane3
Pljevlja3
Herceg Novi3
Ulcinj1
Kotor1
Cetinje1
Plužine1
 
Od poslednjeg presjeka Institutu su prijavljena tri smrtna ishod kod pacijenata iz Pljevalja, Bijelog Polja i Rožaja. Preminuli pacijenti su bili 1957, 1961 i 1931 godište. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna mjeseca je 51 a od početka godine: 60.
Prijavljen je oporavak 161 pacijenta.
U jučerašnjem presjeku broj oporavljenih pacijenata sa teritorije, za koju je nadležna epidemiološka služba doma zdravlje Rožaje, administrativnom greškom presjek je uvećan za 15 lica koja su završila sa kućnom izolacijom jer su bili kontakti a ne oboljeli slučajevi, tako da je broj aktivnih slučajeva u Rožajama korigovan i prema izvještaju lokalne HES trenutno iznosi 15.
Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1242
Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 3480.
 
Aktivni slučajevi, oporavljeni i preminuli od početka juna po opštinama su prikazani u tabeli.
20200806 195433
 

U skladu sa principima Povelje EU o lokalnim samoupravama da su lokalne vlasti jedan od osnovnih temelja svakog demokratskog društva, Vlada u kontinuitetu ulaže napore da osnaži izvore finansiranja lokalnih samouprava.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić je održao riječ datu prije mjesec dana da će se u parlamentu naći Zakon o PIO, poručio je Ervin Ibrahimović, poslanik Bošnjačke stranke.

Poslanici u Skupštini počeli su raspravu o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Predsjednik Vlade Crne GoreDuško Markovićdanas je svečano obilježio početak radova na baznoj stanici budućeg Ski centra Žarski – jednog od skijališta budućeg Zimskog turističkog kompleksa Bjelasica – i obišao više gradilišta u gradu nakon čega je ocijenio da ni pandemija koronavirusa nije mogla zaustaviti razvoj i investicije u ovom gradu.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) u Crnoj Gori Alison Kemp.

Nenad Kenežević Knez je ponovio uspjeh Ćetkovića i sa pjesmom "Adio" plasirao se u finale Eurosonga u Beču, gdje će nadamo se ostvariti bolji uspjeh

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!