Najveću odgovornost u slučajevima palih garancija u iznosu od preko 220 miliona eura u proteklih 10 godina snose bivši premijeri iz redova DPS-a, kazao je jutros šef poslaničkog kluba koalicije “Crno na bijelo” i potpredsjednik URE Miloš Konatar.

Šefica delegacije Evropske unije (EU), Nj.E. Kristina Oana Popa, posjetila je prostorije Građanskog pokreta URA i razgovarala sa funkcionerima te partije, potpredsjednikom Milošem Konatarom i generalnim sekretarom Miletom Radovanićem.

Crna Gora je od 2011. godine do danas platila 220 miliona eura zbog garancija koje je Vlada davala državnim i privatnim preduzećima. To pokazuju podaci Ministarstva finansija koje su ranije dostavljali Skupštini i medijima, piše Dan.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, razgovarao je telefononom sa predsjednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom.

Vlada Crne Gore je, na sedmoj sjednici održanoj 21. januara 2021. godine kojom je predsjedavao premijer prof. dr Zdravko Krivokapićutvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Razlozi za donošenje ovog zakona su dopuna mjera i obezbjeđivanje efikasnijeg poštovanja propisanih mjera, radi sprječavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštita stanovništva od prenošenja zaraznih bolesti.
 

Premijer Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, sastao se danas u Vili „Gorica“ sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, povodom aktuelne situacije i opšteg stanja u vaspitno-obrazovnom sistemu.

Vlasnik Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petros Statis ponudio je donaciju 10 000 vakcina za borbu protiv Covid19 Crnoj Gori. 

Izvršni direktor „Plantaža“ Miroslav Vuković proslijedio je radnicima te državne kompanije neumjesan i zastrašujući mail, tvrde iz Građanskog pokreta URA.

Nabavka vakcina uopšte, pa ni protiv novog korona virusa, nije u nadležnosti Fonda za zdravstveno osiguranje.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!