RADIO ROŽAJE LIVE!

 

Dani frankofonije je manifestacija kojom se širom svijeta promovišu francuski jezik i kultura.

ponedjeljak, 18 Mart 2019 16:05

Održano predavanje za pčelare iz Rožaja

Savez pčelarskih organizacija Crne Gore u saradnji sa lokalnim udruženjima pčelara iz Rožaja, organizovali su 16. marta 2019. godine, predavanje za pčelare iz naše opštine na temu: „Proljećni razvoj pčelinjih društava“. Ovom prilikom je pčelarima prezentovana i SMS Vaga.

Na turskom poluostrvu Galipolju su 1915. godine ujedinjene britanske i francuske snage započele bitku u namjeri da zauzmu Istanbul i tako uspostave kontrolu nad strateški bitnim moreuzima Bosforom i Dardanelima. U toku jedne godine su na poluostrvu stacionirali više od 500.000 vojnika.

Džemat Balotiće u nedjelju, nakon akšam namaza, organizovao je prigodan vjerski program.   

Vlada Crne Gore objavila je javno nadmetanje za izradu Idejnog rješenja, Glavnog projekta i izvođenje radova na izgradnji šestosjedne isklopive žičare, po principu “projektuj i izgradi”, kao i za izradu Idejnog rješenja ski staza na lokalitetu ˝Hajla i Štedim˝u Rožajama.

U skladu sa novom Uredbom o programu i načinu polaganja stručnog ispita za rad u državnim organima redefinisan je program polaganja stručnog ispita na način da su: 

Vlada je zadužila Ministarstvo vanjskih poslova da diplomatskim putem inicira preduzimanje konkretnih aktivnosti u cilju traganja i pronalaženja posmrtnih ostataka otetih putnika iz voza u Štrpcima 27. februara 1993. 

Crna Gora je posvećena unapređenju, zaštiti i ispunjavanju svih ljudskih prava i implementaciji Pekinške platforme za akciju i Agende za razvoj 2030, kao ključnim okvirima za osnaživanje žena i postizanje ciljeva održivog razvoja, rekao je ministar Mehmed Zenka na generalnoj debati 63. zasijedanja Komisije za status žena, koje je započelo 11. marta u Njujorku.

Nakon jednodnevne blokade, život u Rožajama je normalizovan. Ekipe Komunalnog preduzeća su sa ukupnom mehanizacijom i jutros na terenu.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Rožaje u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Odredom izviđača Ibar, organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi u subotu 16. marta 2019. godine.

utorak, 12 Mart 2019 15:10

Crna Gora dobila bazu podataka puteva

Projektom Razvoj baze podataka puteva, koji je završen, stiču se uslovi za poboljšanje bezbjednosti na putevima u Crnoj Gori što će za posljedicu imati smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, ocijenjeno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!