Crna Gora je uspješna u implementaciji principa Bolonjske deklaracije, te je za njenu primjenu dobila visoku ocjenu, navodi se u Bolonja implementaciononom izvještaju 2018.

Agencija za elektronske medije na sjednici koja je održana 25. maja 2018. godine, izdala je Odobrenje za emitovanje opšteg televizijskog programa LJE RTR.

Dana 24. maja 2018. godine u prostorijama Gimnazije "30. septembar" organizovana je panel diskusija na temu rodne ravnopravnosti.

srijeda, 23 Maj 2018 15:43

Terorizam nema podršku religija

Terorizam nema podršku ni hrišćanske, ni islamske religije, jer se pravoslavna i katolička crkva, te islam protive svakom obliku nasilja, jedna je od poruka posljednjeg panela "Povezanost religije i politike bezbjednosti", na osmom To Be Secure (2BS) Forumu u Budvi.

Kada je riječ o garantovanju dječjih prava i zaštiti djece od svih oblika nasilja, Crna Gora se ne zadovoljava postignutim, već strijemi najvišim standardima razvijenog svijeta, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastanku sa direktoricom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan.

Ministarstvo prosvjete organizovalo je na gradskom trgu u Rožajama kampanju „Zablistaću u vrtiću“.

Reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić ocijenio je da se svijest muslimana u Crnoj Gori, u posljednjih nekoliko godina promijenila i to na bolje i da su Ramazan dočekali spremno, u lijepoj atmosferi i većem broju vjernika i onih koji praktikuju ramazanski post.

Planinar i alpinsta iz Rožaja Semir Kardović intenzivno se spremao za pohod na najhladniju planinu svijeta Denali, koja se nalazi na Aljasci a koja je ujedno i najviši vrh Sjeverne Amerike.

petak, 18 Maj 2018 06:41

Hadždž 1439/2018

Potrebna dokumentacija:

četvrtak, 17 Maj 2018 09:19

Donirana oprema vrtiću u Seošnici

Istureno odjeljenje dječjeg vrtića "Boško Buha", koje radi u okviru objekta područnog odjeljenja OŠ "Bratstvo jedinstvo" u Seošnici, dobilo je opremu koja će poslužiti mališanima za igru i učenje.

S Božjom pomoći, u Njegovoj bliskosti i blizini u mjesecu Ramazanu uputimo iskrenu 
Dovu Stvoritelju da osnaži našu zahvalnost uz međusobno poštovanje i nesebično pomaganje.

Svojim igračima islamske vjere i svim pripadnicima Islama upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!