Tražimo da društvo pamti, institucije rešavaju problem nestalih, a da oni koji znaju istinu - progovore.

Pružanje hitne medicinske pomoći spada među najkompleksnije i najodgovornije djelatnosti koje čovjek obavlja.

Počela je isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za jun, kazali su u Pošti u Rožajama.

četvrtak, 19 Juli 2018 07:07

Vraća se naknada za 600 majki

Oko 600 majki troje ili više djece, koje su ranije raskinule ugovor na određeno vrijeme zarad doživotne naknade i koje su nakon što je ona ukinuta ostale bez primanja, moći će da ostvare pravo na novu vrstu primanja, propisano je izmijenjenim Zakonom o izvršenju odluke Ustavnog suda Crne Gore od 19. aprila 2017. godine, o kojem se juče polemisalo na skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Sebilj na rožajskom gradskom trgu počeo je napajati žedne prolaznike. Činu puštanja u funkciju ovog objekta prisustvovao je veliki broj predstavnika opštinskih i državnih institucija, kulturnog i javnog života kao i mnogi građani Rožaja i susjednih gradova koji izražavaju zadovoljstvo zbog novog elementa čaršijskog ruha.

U organizaciji Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u rožajskom Centru za kulturu upriličeno je obilježavanje druge godišnjice pokušaja Vojnog puča u Turskoj koji se dogodio 15. i 16. jula 2016. godine.

Na veličanstvenoj sceni, pred brojnom publikom, u Petnjici je počeo 11. po redu festival pod nazivom „Zavičajne staze“.

Senat Univerziteta „Hadži Zeka“ u Peći, obavještava nas da je objavljen konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija u akademskoj 2018/2019. godini.

Upis je počeo i na smjerovima na bosanskom jeziku.

ryhrhrth-650x358.jpg

Prijemni ispit će se održati 25. 07. 2018. godine prema sljedećem rasporedu:

Fakultet biznisa 25. 07. 2018. godine u 09:00h i

Fakultet za menadžment u turizmu, hotelijerstvu i okoliša 25. 07. 2018. godine u 12:00h.

Povodom 13. jula, dana kada je crnogorski narod 1941. godine podigao ustanak protiv fašističkog okupatora, predsjednik UBNOR-a i Antifašista Rožaja Husein Nurković, za RTR govori o značaju ovog datuma, kada Crna Gora obilježava i Dan državnosti u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država. Nurković je kazao da i omladina Rožaja kao i građani mogu izvući pouku iz istorije u ime bolje budućnosti, najprije zbog toga što je Crna Gora danas savremeno evropsko društvo koje počiva na antifašizmu i koje smo zajednički izgradili i da ga zajednički sačuvamo. Nurković je naveo da fašizam u svijetu nije još uvijek poražen, da se javlja u raznim formama u zavisnosti od društvenih prilika na ovim prostorima što dokazuje to da je devedesetih godina došlo do raspada države. Omladina Rožaja je u periodu od 1941 pa do kraja rata 1945. godine, učestvovala u borbi protiv okupatora, gdje su za bolji život budućih generacija dali nešto najsvetije, a to je život, naglašava Nurković.

600.jpg

Ovaj datum je dva puta ispisan zlatnim slovima u istoriji Crne Gore, kada je ona priznata kao samostalna država i kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma. Dakle svake godine 13.jula podsjećamo se na to da je i naša zemlja u Evropi kreirala tokove svjetskih dešavanja i ispisala bogatu istoriju kroz ideale slobodarstva za koje se i danas bori.

Ideja antifašizma je u Crnoj Gori besmrtna i ona će biti istrajna u toj borbi da se na antifašizmu gradi novi svjetski poredak.

Ovaj datum je i za građane Rožaja od posebnog značaja i bio je u srcima naših predaka a čvrsto vjerujemo da će biti i u srcima generacija koje dolaze.

Autor: Rešad Kalač i Maida Nokić

 

 

Povodom obilježavanja druge godišnjice državnog udara u Turskoj koji se dogodio 15. i 16. jula 2016. godine, u petak, 13. jula s početkom u 14:00 sati, Centar za kulturu u Rožajama organizuje konferenciju na temu "15. jul".

četvrtak, 12 Juli 2018 08:34

ROŽAJSKI SEBILJ OD SUBOTE NAPAJA ŽEDNE

Rožajski sebilj biće pušten u funkciju u subotu 14. jula.

Ako imaš između 15 i 30 godina, a baviš se fotografijom, kratkom video formom ili muzikom i želiš da svoje radove predstaviš široj publici, prijavi se za učešće u KUL karavanu.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!