Povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, pod nazivom „Dan roze majica“, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta želi da osnaži i i ohrabri sve inicijative koje za cilj imaju prepoznavanje, suzbijanje i predupređivanje vršnjačkog nasilja u školskim ustanovama.

 Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (utorak, 23. februar 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 2263 uzorka na novi koronavirus.

Vlada Crne Gore pokrenula je internet stranicu covidodgovor.me, na kojoj se, između ostalog, mogu prijaviti građani koji žele da se vakcinišu protiv korona virusa.

U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminulo 12 osoba, a potvrđeno je 574 nova slučaja infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Preminuli pacijenti bili su iz Budve (3), Kotora (2), Podgorice (2), Berana (2), Danilovgrada (1), Cetinja (1) i Bara (1), od kojih je najmlađi imao 43, a najstariji 85 godina.

Utorak, 23 Februar 2021 07:32

Jedno dijete na respiratoru

U Institutu za bolesti djece na liječenju je dvoje djece, a jedno ima teže simptome koronavirusa i priključeno je na respirator, saopštio je u Jutarnjem programu direktor Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore Saša Radović.

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović učestvovao je na naučnoj konferenciji čija je tema bila ,,Ekstremizam, terorizam i religija”, koja je organizovana od strane Internacionalne policijske organizacije u Crnoj Gori.
Ponedjeljak, 22 Februar 2021 13:50

400 novopozitivnih slučajeva

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (nedjelja, 21. februar 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1682 uzorka na novi koronavirus.
Ponedjeljak, 22 Februar 2021 12:18

Ruska vakcina stiže u drugoj polovini sedmice

Vakcina Sputnik V, prvih pet hiljada doza, stići će u Crnu Goru u drugoj polovini ove sedmice, kazao je član pregovaračnog tima za nabavku vakcine iz Rusije, dr Sergej Boljević.Kako je istakao u uključenju u Jutarnjem programu, vakcine su juče bile na aerodromu Šeremetjevo i kreću za Crnu goru. Preostalo je da se završe neke administrativne aktivnosti.

Ponedjeljak, 22 Februar 2021 07:29

Počinje vakcinacija zdravstvenih radnika

Podgorica, (MINA) – Vakcinacija zdravstvenih radnika u svim opštinama počeće danas, nezvanično saznaje Pobjeda.

Nedjelja, 21 Februar 2021 15:07

21. februar Međunarodni dan maternjeg jezika

Organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu pri Ujedinjenim narodima (UNESCO) je 1999. godine 21. februar proglasila Međunarodnim danom maternjeg jezika. 

“Nacionalni identitet bošnjačkog naroda u Crnoj Gori utemeljen je na očuvanju kulturnih,vjerskih i jezičkih posebnosti.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa završile su analizu 1948 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno su dijagnostikovana 454 novopozitivna slučaja.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!