Četvrtak, 09 April 2020 19:02

Članovi BSCG da donacijama pomognu CG

Bošnjački savez Crne Gore u Njujorku pozvao je svoje članove da donacijama pomognu državne institucije Crne Gore i najugroženije stanovnike. BSCG je, ujedno, na elektronskoj sjednici donio je odluku da odgodi sve aktivnosti planirane za ovu godinu, uključujući proslavu Dana nezavisnosti, 21. maja i turnir u košarci.

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović razgovarao je danas sa primarijusom dr Huskom Bajrovićem o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i implementaciji privremenih mjera zaštite od korona virusa koje je utvrdilo Nacionalno koordinaciono tijelo.

Četvrtak, 09 April 2020 15:22

Od jutros nijedan novi slučaj infekcije

Epidemiolog Senad Begić kazao je da od jutros u Crnoj Gori obrađeno 60 uzoraka i da nije registrovan nijedan novi slučaj zaraze virusom korona. "Ne smijemo se opuštati i ne smijemo ići za talasom entuzijazma koji s etrenutno bilježi", poručio je Begić na redovnoj konferenciji NKT.

Od jučerašnjeg presjeka u 16:30 pa jutros do 08:35 analizirano je 107 uzoraka od kojih su 3 bila pozitivna na novi koronavirus.

Specijalnim letom nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines iz Luksemburga danas stiže oko 90 crnogorskih državljana.

Načelnik Infektivnog odjeljenja beranske Opšte Bolnice, doktor Milovan Živković saopštio je da se na bolničkom liječenju od korona virusa u toj zdravstvenoj ustanovi nalaze četiri osobe koje su stabilnog zdravstvenog stanja, dok je njih deset na kućnom liječenju. Ujedno je istakao da nijedna inficirana osoba nije sa područja opštine Berane.

Srijeda, 08 April 2020 11:00

#UčiDoma i preko mobilne aplikacije

Sadržaji #UčiDoma od danas su dostupni na mobilnoj aplikaciji za sve operativne sisteme. Time će se dodatno značajno olakšati pristup učenju na daljinu. I trenutni, najnoviji podaci, pokazuju ogromno interesovanje za #UčiDoma sadržaje: prema reprezentativnom istraživanju IPSOS-a preko 2/3 građana je makar jednom pogledalo #UčiDoma sadržaje; preko 80% njih je zadovoljno; a #UčiDoma YouTube kanal je za dvije nedjelje imao 800.000 pregleda.

Predsjednici Opštine i Skupštine opštine Rožaje, Rahman Husović i Almir Avdić, glavna administratorka Irma Selmanović i sekretar lokalnog parlamenta Amer Dacić uplatili su dio mjesečnih zarada na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Rožajac Hajrudin Ledinić, koji godinama živi i radi u Njemačkoj, donirao je Crnoj Gori 10.000 eura u borbi protiv koronavirusa.

Radnici Komunalnog preduzeća d.o.o Rožaje nastavili su sa čišćenjem grada pod Hajlom, te su u ovoj akciji dezinfikovali ulice Marsala Tita, Sarajevsku i gradski trg.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, poručio je da je Svjetski dan zdravlja, ove godine, posvećen medicinskim sestrama i babicama.

Srijeda, 08 April 2020 06:50

Danas stiže pomoć iz Turske

Nakon nedavnog telefonskog razgovora predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, danas će u Crnu Goru stići kontigent medicinske pomoći, donacija turskog Predsjednika.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!