četvrtak, 19 Septembar 2019 10:33

Psi lutalice veliki problem i u Rožajama

Problem pasa lutalica i dalje je u Rožajama izražen. U pokušaju da dođemo do odgovora kako treba riješiti ovo pitanje uglavnom nailazimo na odgovore koji zapravo ne nude rješenje.

ponedjeljak, 16 Septembar 2019 09:22

Konkurs za specijalističke studije na UCG

Univerzitet Crne Gore raspisao je Konkurs za upis na specijalističke studije Univerziteta Crne Gore za studijsku 2019/20. godinu.

Upis kandidata biće izvršen 19. i 20. septembra. Konkursom je raspisano ukupno 2.560 mjesta, od čega je 1.343 na budžetu.

U Luksemburškom gradu Kailu, gdje živi veliki broj iseljenika iz bihorskog kraja a ima ih i iz Rožaja i cijelog Sandžaka, stadion FK „Union 5“ Viktor Maršal zahvaljujući donatoru Slaviši Mociću, porijklom iz Doboja u BiH, od 15. septembra je i zvanično u novom ruhu.

ponedjeljak, 16 Septembar 2019 07:19

Zaštita rijeke Ibar obaveza za sve nas

Stanje svijesti je ključ zaštite životne sredine, a jačanje svijesti o važnosti zaštite prirode i njenog očuvanja kroz lični primjer najveći je doprinos koji svaki pojedinac može dati.

"Hodajmo zajedno" projekat je koji će od 16 - 22. septembra biti realizovan u Rožajama.

Projekat "Obukom do sigurnih radih mjesta" čiji je cilj stvaranje uslova za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, povećanje njihovih znanja i vještina kroz obuku za rad na određenim radnim mjestima kao i promovisanje subvencija poslodavcima prilikom njihovog zapošljavanja realizovan je u Rožajama.

Javni poziv za poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na teritoriji Crne Gore, objavljen je danas, dok će se prijave podnositi od 15. septembra do 15. oktobra tekuće godine (do 15 časova).

Više je faktora koji su doveli do toga da elektronsko zakazivanje nije dalo očekivane rezultate, a jedan od njih je nedostatak kadra, rekao je direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Sead Čirgić.

Udarne rupe na kolovozima ulica predstavljaju problem i vozačima i pješacima.

ponedjeljak, 02 Septembar 2019 07:20

Počele prijave za dodjelu studentskih kredita

Ministarstvo prosvjete će dodijeliti 3,4 hiljade kredita studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja. Prijave se podnose od danas, 2.septembra do 18. Oktobra. Kredite će dobiti 770 studenata prve godine osnovnih studija i 2,3 hiljade studenata starijih godina studija.

Nakon dobijenih nezvaničnih informacija o mogućim restikcijama za crnogorske pomorce, Ministar saobraćaja i pomorstva, gospodin Osman Nurković je odmah pokrenuo inicijativu koja je, u četvrtak, 29. avgusta 2019. godine, prouzrokovala poziv gospođe Nj.E. ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, i održavanje sastanka na ovu temu.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!