Naša sugrađanka i buduća doktorka stomatologije, Rijalda Kalač, koja je na završnoj godini studija, učestvovala je na Međunarodnom stomatološkom kongresu studenata u Sloveniji.

Prezentacija IPARD programa od strane Ministarstva poljoprivrede će se održati sjutra 21.03.2018. god. u 10 časova u Rožajama u maloj sali Doma kulture. Podrška za sve poljoprivredne prozvođače iznosi do 70 % od ukupne vrijednosti investicije.

Gorući problem građana Crne Gore u Njemačkoj je nepriznavanje vozačkih dozvola od strane tamošnjih državnih organa.

utorak, 20 Mart 2018 07:22

Nekoliko mjesta bez struje

Zbog planiranih radova na mreži u utorak 20. marta bez napajanja električnom energijom biće: 

 – u terminu od 09:30 do 14:30 sati: Bašča.

– u terminu od 09:00 do 15:00 sati: ulica Ćatović Hivzija i ulica 13. jula.

Obavještavaju se gradjani da je voda sa vodoizvorista vrelo Ibar mikrobioloski ispravna ali je blago zamućena pa nadležni iz predostrožnosti preporučuju da se voda prije upotrebe prokuha.

ponedjeljak, 19 Mart 2018 08:07

Jablanica bez struje

U Rožajama će od devet do 14.30 bez struje biti Jablanica.


Saopštavaju iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Državni department SAD-a finansiraće dalje školovanje učenika Gimnazije „30. septembar“ Kanite Šabotić i Damira Sutovića u jednoj od država SAD-a.

Direktrorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević, i Ertan Mehmet ispred Univerzitetske bolnice KOČ iz Turske, u prisustvu medicinske direktorice KCCG  Snežane Raspopović i predsjednika Odbora direktora KCCG Jevta Erakovića, potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti zdravstvene djelatnosti.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković je kazao da Istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava u oblasti antidiskriminacije je pokazalo napredak u vidljivosti Institucije. On je dodao da građani Crne Gore smatraju da u borbi protiv diskriminacije najveći doprinos od državnih institucija daje Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Vlada Crne Gore je objavila Informaciju o sudskim postupcima u kojima postupa Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore u kojoj se između ostalog nalazi i spisak državnih službenika koji su tužili državu.

Ukoliko iz Crne Gore putujete na Kosovo, ili samo prolazite kroz Kosovo, dužni ste da platite 15 eura graničnog osiguranja na graničnom prelazu.

Osnovna prava potrošača u Crnoj Gori su na alarmantno niskom nivou, ocijenili su predstavnici Centra za zaštitu potrošača CEZAP i pozvali nadležne institucije da preduzmu hitne mjere kako bi se stalo na kraj tržišnim zloupotrebama trgovaca i monopolskih kompanija.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!