Akademski slikar mr Aldemar Ibrahimović uvršten je u plejadu najvećih slikara Crne Gore. Njegova internacionalna umjetnička reputacija, našla je svoj odraz u društvu eminentnih umjetničkih veličina Crne Gore kakavi su: Petar Lubarda, Milo Miluinović, Dado Đurić, Vojo Stanić, Branko Filipović - Filo, Drago Đurović, Risto Stijović i drugi.

Ponedjeljak, 08 Juni 2020 06:31

Danas predstavljanje novih ličnih dokumenata

Premijer Duško Marković uručiće danas nova lična dokumenta istaknutim pojedincima koji su svojim angažmanom doprinijeli uspješnoj borbi Crne Gore sa epidemijom novog koronavirusa.

Institut za javno zdravlje  i zvanično je odobrio organizaciju maturskih i polumaturskih večeri, piše na Twitter nalogu Ministarstva prosvjete.

Humana i plemenita odluka porodica, Ćorović, Imamović i Ganić da uvakufe, odnosno poklone Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori, vrijednu imovinu koju su naslijedili, nakon smrti, od rahmetli Mevljude Ganić, naišla je na odobravanje i podršku stanovnika Rožaja.

Četvrtak, 04 Juni 2020 10:34

Demant Mersade Nurković Sutović

Proteklih dana na društvenim mrežama pojavio se tekst pjesme o čuvenom boks meču Muhameda Alija i Džoa Frejzera, koja je napisana u Rožajama

„Malo što može biti uporedivo sa sumanutom potrebom da djeci, daleko od očiju javnosti, perfidno i sistematski, umjesto znanja usađujete podjele, razdor i mržnju.

Voljom i odredbom Allaha, dž. š., i u Njegovo ime,  u Rožajama su Ćorović Izet, predstavnik i zastupnik poklonodavaca - uvakufitelja porodica potomaka Ibrahim - bega Ćorovića iz Ivanja kod Bijelog Polja, uz punu saglasnost i podršku porodica Imamović iz Tutina i Ganić iz Rožaja i zastupajući Mešihat Islamske  zajednice u Crnoj Gori Reis Rifat ef. Fejzić potpisali ugovor o poklonu - uvakufljenju nepokretnosti, imanja i kuće u ul. 30 Septembar u Rožajama.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i ministar sporta i mladih Nikola Janović posjetli su Dječji dom „Mladost“ u Bijeloj.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, odučilo na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ) da u Crnoj Gori bude proglašen kraj epidemije koronavirusa uvedene 26. marta na cijeloj državnoj teritoriji.

Aktivna zona i Institut za poslovnu i finansijsku pismenost objavljuju Poziv za prijavljivanje mladih (od 18 do 35 godina) za učešće na jednomjesečnim online radionicama o poslovnoj i finansijskoj pismenosti.

Kraljevina Norveška donirala je Crnoj Gori deset respiratora za jačanje spremnosti u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. Ova medicinska oprema vrijedna 188.000 eura poslužiće i za osnaživanje zdravstvenog sistema.

Početkom godine počela je borba sa opasnom infektivnom zarazom poznatom kao Covid 19, sa ovakvim izazovom su se suočili profesionalci na mnogim poljima a medju njima bili su i medijski profesionalci koji su slobodno možemo reći zajedno a ostalima bili na prvoj liniji u borbi protiv ove bolesti.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!