Ponedjeljak, 24 Avgust 2020 11:26

Marković u Pljevljima: EPCG i RUP su simboli uspješne transformacije u kompanije koje donose veliku dobit Istaknuto

Autor 
ocijeni
(0 glasova)
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je jutros u Pljevljima da su taj grad i vodeće kompanije koje u njemu posluju – Rudnik uglja (RUP) i Elektroprivreda Crne Gore kao vlasnik rudnika i Termoelektrane – predstavljaju simbol uspjeha i transformacije u uspješne kompanije koje donose veliku dobit.
ssssssss.jpg
 
„Na pravom smo mjestu, u prostorijama Rudnika uglja Pljevlja (RUP), mjestu koje svjedoči da možemo iz jedne teške bezizlazne situacije sami, svojim pameću i vizijom riješiti probleme i ići snažnim razvojnim korakom naprijed“ – kazao je Premijer na sastanku sa privrednicima Pljevalja, rukovodiocima vodećih kompanija koje posluju u tom gradu i čelnicima Opštine.
 
Na sastanku je ukazano da je RUP do prije četiri godine bio jedan od većih poreskih dužnika, a da je danas uspješna i stabilna kompanija, koja uredno izmiruje obaveze i koja je u protekle tri godine ostvarila 22 miliona eura dobiti i razvija se.
 
Predsjednik Vlade je podsjetio na težak period u kojem su se nalazili i Elektroprivreda i Rudnik uglja i energetski sektor Crne Gore u cjelini.
 
„Sada, kada sagledam te rezultate možemo da konstatujemo da smo bili mudri, hrabri i odlučni i da imamo rezultat. I što je najvažnije – to nam nijesu donijeli međunarodni eksperti ni strane kompanije nego naši ljudi“ – kazao je Premijer.
 
Dodao je da su u obje kompanije pokrenuti važni strateški procesi poput valorizacije potencijala Komarnice te da je plan da se u naredne četiri godine kreira 700 miliona eura investicija u energetski sektor.
 
„To nije važno samo za energetski sektor nego i za crnogorsku ekonomiju u cjelini. Stoga čestitam rukovodstvu EPCG na saradnji, viziji i dosljednosti na ispunjavanju ekonomske politike Vlade koju smo zacrtali na kraju 2016. i početkom 2017. godine. Ponosan sam na rezultate koje ste ostvarili na perspektivi koja je stvorena u energetskom sektoru i cijeloj Crnoj Gori“ – kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa pljevaljskim privrednima i opštinskim čelnicima i rukovodstvom Elektroprivrede Crne Gore i Rudnika uglja Pljevlja.
 
Na sastanku je bilo riječi i o projektima čija je realizacija u toku poput rekonstrukcije putne infrastrukture prema Bijelom Polju i granicama sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom kao i o potencijalim projektima poput cementare za koju postoji oko 100 miliona tona laporca kao osnovne sirovine.
 
Sastanku je prisustvovala i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.
 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
pogledano 1200 puta Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 24 Avgust 2020 11:35

Medij

https://live.staticflickr.com/video/50262204571/d185774cea/1080p.mp4?s=eyJpIjo1MDI2MjIwNDU3MSwiZSI6MTU5ODI2ODg2OCwicyI6IjQ0MzM1ZmJkNTcyNDkzOGQyZDNjZTg4YzVjMWRkNGZiMDMzM2Q4MTIiLCJ2IjoxfQ

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!