Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 08:16

Nagrada “30. septembar” uručena Abdullahu Erenu, direktoru YTB-a Istaknuto

Autor 
ocijeni
(0 glasova)

Predsjednik Opštine Rahman Husović primio je u svom kabinetu direktora Vladine uprave za dijasporu, srodne narode i strane studente Republike Turske Abdullaha Erena, ambasadorku Republike Turske nj.e. Songül Ozan i koordinatora TIKA-e za Crnu Goru Abdurrahmana Topraka. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Rožaje Almir Avdić, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, predsjednica Žirija da dodjelu nagrade “30.septembar” za 2020. godinu Mubera Fetahović i šef Kabineta predsjednika Emir Kuč.

t_rreww.jpg

Glavni povod okupljanja bilo je uručivanje nagrade “30. septembar” koju je Opština Rožaje, prilikom obilježavanja Dana opštine dodijelila Vladinoj upravi za dijasporu, srodne narode i strane studente, za poseban doprinos Rožajama i Crnoj Gori u sferi obrazovanja.

eraq213ju.jpg

Predsjednik Husović poželio je srdačnu dobrodošlicu prisutnima i ukazao na tradicionalnu povezanost između građana Rožaja i Turske.

“To što ste po drugi put sa nama od početka kovid krize je još jedan dokaz da Rožaje sa Turskom vezuju jake prijateljske, kulturološke, rodbinske i druge veze”, rekao je Husović prilikom obraćanja prisutnima.

ki87gh.jpg

On je sa posebnom pažnjom ukazao na zalaganja turskih institucija i organizacija na polju unapređenja životnog standarda ljudi koji žive u Crnoj Gori.

“Humanitarne aktivnosti koje dolaze iz Turske zaista imaju neprocjenjiv značaj za našu državu i Rožaje. Tu svakako ogroman doprinos daje Vladina uprave za dijasporu, srodne narode i strane studente. Zahvaljujući vašoj podršci naši studenti stiču kvalitetno obrazovanje u Turskoj i postaju uspješni mladi ljudi. Trenutno je u Rožajama 67 svršenika turskih univerziteta a u Crnoj Gori ukupno 200. Ovaj program je pored školovanja dodatno unaprijedio saradnju dvije zemlje i ojačao naše prijateljske i kulturne veze”, kazao je Husović.

oikju0.jpg

Prvi čovjek rožajske opštine pohvalio je i aktivnosti koje TIKA sprovodi u Crnoj Gori i pohvalio njihovu istrajnost u pravcu realizacije brojnih projekata kojima se unaprijedio kvalitet života građana.

Direktor YTB- a Abdullah Eren se zahvalio na gostoprimstvu i podsjetio da je Opština Rožaje bratska opština sa turskom opštinom Kutahiya koja se nalazi u blizini Ankare. U daljem razgovoru naglasio je značaj međusobne saradnje i poželio da u budućem periodu Rožaje formira bratske veze sa nekim milionskim gradom Republike Turske, od kojeg bi imalo brojne socio-ekonomske benefite.

tju7.jpg

Eren je dodao da je Turska od nezavisnosti bila uz narod Crne Gore i Bošnjake. Osvrnuo se na značaj YTB organizacije koja u svijetu broji 5 miliona srodnih zajednica među kojima je i Rožaje. Nagalasio je da se njihovo djelovanje prvenstveno svodi na obrazovanje i kulturu te istakao da će u narednom periodu programom finansiranja biti obuhvaćen još veći broj studenata iz Rožaja.

hzrewqa.jpg

Predsjednica žirija Mubera Fetahović govorila je o značaju opštinske nagrade “30. septembar” i pozvala predsjednika Opštine da najveće lokalno priznanje uruči direktoru Abdullahu Erenu.

mubera_opro.jpg

Turska delegacija i predstavnici rožajske lokalne samouprave obišli su nakon sastanka rožajske kulturne znamenitosti.

 stara_dz.jpg

 

pogledano 647 puta Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 09:47

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!