Utorak, 23 Februar 2021 13:28

Ministarka prva primila vakcinu u KCCG Istaknuto

Autor 
ocijeni
(0 glasova)

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) počela je vakcinacija zaposlenih koji rade sa pacijentima oboljelim od COVID-19 infekcije, a prvu od 150 vakcina primila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. Nakon imunizacije, istakla je da drugi kontigent ruskih vakcina, 5.000 doza, stiže u četvrtak, dok će kineske vakcine ka Crnoj Gori krenuti 27. februara.

Vakcine su primili pulmolog i još četvoro zaposlenih koji su u crvenoj COVID zoni, a koji nemaju antitijela.

Vakcinacija se odvija po planu 

Nakon vakcinacije, Borovinić Bojović poručila je da će se vakcinacija u kontinuitetu odvijati. 

"Broj utrošenih vakcina je dinamičan i vakcinacija se odvija po dobro osmišljenom planu", kazala je ona. 

Na pitanje novinara o prijavljivanju za vakcinaciju, ministarka je navela da postoje tri načina - preko coronainfo sajta, izabranih ljekara i telefonske linije.

Ponovila je da će vakcinacija prvo da se odvija po prioritetnim grupama. 

Po Nacionalnom planu, dodala je Borovinić Bojović, u Crnoj Gori bi trebalo vakcinisati 330.000 građana, kako bi se moglo govoriti o kolektivnom imunitetu. 

Imunitet od ruske vakcine trebalo bi da traje do dvije godine, ali ministarka je istakla da je to sve individualno.

Ministarka se zahvalila doktorki Dobrili Nikčević, koja je, kako je navela, od početka epidemije bila u crvenoj kovid zoni. 

Doktorka Nikčević je navela da je upravo vakcinacija uslov da se vratimo normalnom životu. Zahvalila se što se u KCCG krenulo sa vakcinacijom.

"I pored vakcine, ovo stanje će i daje potajati, i moramo da naučimo da se i dalje pridržavamo svih mjera - distanca, maska, pranje ruku. I tako dok skroz budemo sigurni da možemo bez toga", poručila je Nikčević. 

Korekcija mjera sjutra

Borovinić Bojović saopštila je da će sjutra, u 15 sati, biti saopštene korekcije mjera za sprečavanje širenja korona virusa. Istakla je da, na osnovu trenutnih indikatora, sigurno neće doći do ublažavanja mjera. 

pogledano 164 puta

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!