Utorak, 24 Novembar 2020 07:51

U Crnoj Gori skuplje sve vrste goriva

Autor

Od ponoći skuplje su sve vrste goriva U Crnoj Gori saopšteno je danas iz Ministarstva ekonomije.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti održaće konferenciju za medije danas u 15:00 u Institutu za javno zdravlje sa početkom u 15:00 časova. 

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime Dan Prijestonice - gradonačelniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković, odbornicima i građanima Cetinja.
Mreža zlatnih članova Ombudsmana dobila je nove članice i članove.
Odabrano je 26 djevojčica i dječaka iz 11 gradova Crne Gore, koji će u naredne tri godine predstavljati glas djece iz svog okruženja i doprinositi promociji i unapređenju dječjih prava.
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, predsjedniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković, odbornicima i svim građanima Prijestonice Cetinje uz najbolje želje za dalji uspješan rad. 
Evropska komisija je uplatila Crnoj Gori prvu ratu od 28 miliona eura bespovratne finansijske pomoći. Ova značajna budžetska pomoć namijenjena je ublažavanju ekonomskih posljedica epidemije korona virusa i podršci odgovoru javnih vlasti na društvene i ekonomske izazove.  
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je delegaciju Crnogorskog vijeća – krovne organizacije crnogorskih iseljenika u Republici Srbiji.
Ponedjeljak, 09 Novembar 2020 12:21

Vakcina sa Oksforda do kraja decembra

Autor

Vakcina sa Univerziteta Oksford najvjerovatnije će biti spremna do kraja decembra i prvo će je dobiti medicinsko osoblje, a stanovništvu u Evropi biće dostupna polovinom naredne godine, smatra naučnik i mikrobiolog sa Univerziteta Vorik iz Velike Britanije i volonter u programu razvoja nove vakcine Branko Rihtman. Smatra da nabavka vakcine na Balkanu, neće zaostajati za ostalim evropskim zemljama.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!