element_2.png

 

„Zvuk boje“, naziv je dvadeset i prve samostalne izložbe slika poznatog rožajskog akademskog slikarara , Ibrahima Kurpejovića, koja je bila otvorena u Umjetničkom paviljonu ULUCG u Podgorici od 28. oktobra do 10. novembra 2020. godine. Izložbu je organizovao Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, a u okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora-bogatstvo različitosti“.

Ponedjeljak, 09 Novembar 2020 11:52

Na današnji dan srušen Stari most u Mostaru

Na današnji dan prije 27 godina srušen je Stari most u Mostaru, a danas u 10:15 časova obilježena je godišnjica njegovog rušenja.

Useljenjem u nove prostorije Muzičkog centra stvoreni su uslovi da se u skopu ove institucije formira profesionalni folklorni ansambl koji bi izvodio koreografije svih naroda koji žive u Crnoj Gori.
Nedavno je publikovana zbirka pjesama „ Netaknute zaboravom“, autorke Mirsade Bibić Šabotić.
Četvrtak, 29 Oktobar 2020 09:29

Otvorena izložba slika Ibrahima Kurpejovića

Izložba slika akademskog slikara Ibrahima Kurpejovića „Zvuk boje“ otvorena je sinoć u Umjetničkom paviljonu. Postavku čine 33 rada (ulja na platnu, akrilik i kombinovana tehnika na platnu i lesonitu). Izložbu je otvorio književnik i publicista Slobodan Vuković.

Centar za kulturu Rožaje obavještava zainteresovane da je u toku upis novih članova Gradskog hora “Ilham”.

Povodom obilježavanja manifestacije Šantićevi dani koja njeguje i promoviše lijepu riječ, učenice Gimnazije „30.septembar“ i članice literalne sekcije Kanita Šabotić i Rinesa Ganić osvojile su prvo i treće mjesto u mentorstvu profesorice Mirsade Bibić Šabotić.

U prostorijama osnovne škole ,,Mustafa Pećanin“ u Rožajama u odjeljenju VI-1 održana je, 8. oktobra 2020. godine je održana prva likovna radionica pod nazivom ,,Likovno stvaralaštvo u Rožajama od druge polovine 20. vijeka do danas'', u okviru projekta ,,Razvoj kulture u Rožajama za sadašnje i buduće generacije''.

Ponedjeljak, 05 Oktobar 2020 07:43

Nova Vlada da formira Ministarstvo za dijasporu

Crna Gora u dijaspori ima veliki broj građana koji vode porijeklo sa ovih prostora, taj broj je veći od broja stanovnik koji živi u našoj državi. Do sada državne institucije nijesu na adekvatan način vodile brigu o iseljencima, a samim tim iz nezadovoljstva prema takvom odnosu svoje matice oni u državama u kojima žive na kvalitetan način nijesu vodile brigu o svom kulturnom nasleđu.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar, u saradnji sa nevladinom organizacijom Ja djelujem-OJQ Unë veproj-iACT, organizuju treću Školu filmske produkcije za mlade u Ulcinju.

Veceras je na Gradskom trgu u Rozajama nastupom pljevaljskog tamburaskog orkestra otvorena tradicionalna manifestacija Septembarski dani kulture.
Veceras je na Gradskom trgu u Rozajama nastupom pljevaljskog tamburaskog orkestra otvorena tradicionalna manifestacija Septembarski dani kulture.
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!