25. januara je, u organizaciji ZK ”Bihor” iz Luksemburga promovisana monografija “Dobrodole”, autora profesora Munira Šabotića.

Dvadeset i sedmi Međunarodni festival dječje pjesme ''Zlatna pahulja'' održaće se 28. i 29. februara u Rožajama.

U okviru redovnih aktivnosti Niže muziče škole u Rožajama, održan je tradicionalni Novogodišnji koncert polaznika ove škole.

U galeriji "Magaza", 19. decembra otvorena je izlozba slika i skulptura, svjetski poznate grcko-italijanske slikarke, skulptorke i dizajnerke nakita Lise Sotilis. Ova umjetnica nevjerovatne energije, željela je da svoje uspjehe podijeli sa gradjanima Rožaja.

Učenici i nastavnici OŠ ''Muastafa Pećani'' od ustanovljenja Književnih susreta ''Zaim Azemović'', prije četiri godine, daju značajan doprinos programu ove manifestacije. Tako je bilo i ove godine.

U čitaonici Narodne biblioteke, 16. decembra održano je završno veče Književnih susreta "Zaim Azemović".

ponedjeljak, 16 Decembar 2019 13:53

Održano veče humora, poezije i muzike

U čitaonici Narodne biblioteke, u okviru programa ovogodišnjih Književnih susreta Zaim Azemović, u nedjelju 15. decembra, održano je Veče humora, poezija i muzike. Akteri ovog zanimljivog dogadjaja bili su Marinko Pavićević i Milica Aranitović Papović.

Zekić je rođen u Rožajama 1990. godine. Završio je Filozofski fakultet u Tuzli i ovo mu je peta zbirka pjesama. Još kao srednjoškolac najavio je originalan pjesnički izraz kojeg krasi ljepota kazivanja.

Prema uslovima navedenim u Konkursu, nagrada Zaim Azemović dodjeljuje se svake godine za književno djelo, koje je objavljeno između dva konkursa, a koje se svojim sadržajem odlikuje revitalizacijom i očuvanjem kulture i duhovnosti ovih prostora, čime se bavio književnik čije ime nosi ova nagrada.

Književni susreti ''Zaim Azemović'', četvrtu godinu za redom, održaće se u Rožajama od 14. do 16. decembra 2019. godine.

U organizaciji Medrese ''Mehmed Fatih'', i ove godine organizovana je dodjela nagrade Aiša bint Ebu–Bekr.

četvrtak, 05 Decembar 2019 12:31

Koncert u znak zahvalnosti Rožajama

Jedanaesta edicija tradicionalne kulturne manifestacije Ora E Meleve biće održana u Centru za kulturu.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!