četvrtak, 05 Decembar 2019 12:31

Koncert u znak zahvalnosti Rožajama

Jedanaesta edicija tradicionalne kulturne manifestacije Ora E Meleve biće održana u Centru za kulturu.

četvrtak, 05 Decembar 2019 12:12

Jubilej koji potvrđuje kvalitet

Poznatom rožajskom slikaru, Aldemaru Ibrahimoviću 25. novembra 2019. godine, otvorena je 50. jubilarna samostalna izložba slika u Lincu. Ibrahimović se predstavio likovnoj publici, sa 20 radova nastalih tokom ove godine.

U Skoplju je upriličena manifestacija "Naša baština je dio nas" u okviru koje je upriličena izložba eksponata bošnjačke kulture i tradicije.

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme AVLIJA iz Rožaja raspisala je 9. međunarodni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču i pjesmu u regionu za 2019. godinu. Konkurs je otvoren od 1. do 31. decembra 2019. godine.

ponedjeljak, 25 Novembar 2019 09:37

Pedeseta jubilarna izloba Aldemara Ibrahimovića

Pedeseta, jubilarna, samostalna izložba akademskog slikara Aldemara Ibrahimovića biće otvorena danas, u Lincu.

Pedeseta, jubilarna, samostalna izložba akademskog slikara Aldemara Ibrahimovića biće otvorena, 25. novembara 2019. godine, u Lincu.

nedjelja, 17 Novembar 2019 14:40

„Zeman gradi, zeman razgrađuje“

Ovako je, početkom juna ove godine, izgledala Ganića kula, odnosno ono što je ostalo od nekadašnjeg simbola Rožaja, koji su dugi niz godina razgrađivali ljudska nebriga, nemar i zub vremena.

„Plavska kulturna jesen“ je tradicionalna manifestacija koju organizuje Centar za kulturu “Husein Bašić“ iz Plava. Od 31. oktobra do 7. novembra, Plavljani su bili u prilici da otprate niz kulturnih programa koji su bili dio ove manifestacije.

Pod pokroviteljstvom Matice Bošnjačke, a u organizaciji Bošnjačkog udruženja književnika Sandžaka (BUKS) od 14. do 20. novembra održaće se Sandžački dani knjige.

Od ove godine tradicionalna manifesracija „Limska pjesnička regata“, odlukom organizatora preimenovana je u „Limsku književnu regatu“ iz prostog razloga, kako kažu, da bi se što većem broju književnih stvaralaca omogućilo učešće. Manifestacija je započela, prije tri godine u okviru projekta “Kultura za Evropu, Evropa za kulturu“, a po programu prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore.

Bošnjačko vijeće u crnoj Gori organizuje promociju knjige mr Ramiza Salkića „Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo“.

U četvrtak 07.11.2019. godine Bošnjatko vijeće Crne Gore organizuje promociju VIII i IX toma Rječnika bosanskog jezika autora prof.dr Dževada Jahića.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!