petak, 22 Septembar 2017 19:22

PROMOCIJA GORNJOBIHORSKIH VAKIFA

Promocijom knjige ''Vakifi i džamije Gornjeg Bihora'' nastavljeni su ''Septembarski dani kulture'' U Rožajama. Kroz priču o vakufima autor ovog djela prof.dr.Isat Skenderović priča o sudbinama muslimana u Crnoj Gori. Kroz slike džamija i odnos prema njima lako se može mapirati politički razvoj bošnjačkog bića u Crnoj Gori.

U okviru Septembarskih dana kulture, večeras će, sa početkom u 19 h,  u rožajskoj galeriji Magaza biti upriličena promocija knjige „ Vakifi i džamije Gornjeg Bihora“ autora prof. dr Isata Skederovića.

''Molitva nad Balkanom'', autora Rajka Joličića prmovisana je 20.septembra u rožajskoj Galeriji Magaza. Joličić je poznati pjesnik i humanista, a o knjizi je govorio recezent, profesor književnosti Suljo Mustafić inače direktor Zavoda za zapošljavanje.

srijeda, 20 Septembar 2017 15:00

Elida svirala princu Čarlsu

Rožajka Elida Fetahović, polaznica je treće godine Muzičke akademije na Cetinju.

utorak, 19 Septembar 2017 18:49

Održana audicija ''Valentinovih zvijezda''

U velikoj sali Centra za kulturu a u organizaciji te ustanove i Obiteljske televizije "Valentino", 19. septembra, održana je audicija ''Valentinovih zvijezda''.

Rožajski likovni umjetnik, profesor Ahmet Ademagić, 1. oktobra 2017. godine, predstaviće rožajskoj kulturnoj javnosti u galeriji ''Magaza'' na retrospektivnoj izložbi svoje bogato umjetničko djelo.

ponedjeljak, 18 Septembar 2017 14:32

Rastoder: Seobe su nenormalne i nemoralne

Komunisti i muhadžeri-slučaj opštine Rožaje, biće naslov teme koju će 27. novembra 2017. godine, na Bledu, prezentovati akademik Šerbo Rastoder.

petak, 15 Septembar 2017 09:23

HAJLA medju najljepšima

Na upravo završenom konkursu internacionalnog takmičenja ''Balkanski Zeleni pojas" izabrane su tri pobjedničke fotografije.

Direktor Centra za kulturu, Sulejman Beća Kujević u razgovoru za naš portal, kazao je da tradicionalni ''Septembarski dani kulture'' počinju zvaničnim otvaranjem 12. septembra, na promociji knjige autora Ismeta Dedeića ''Globa na tugu''.

U okviru „Septembarskih dana kulrure“, u velikoj Sali Centra za kulturu, izvedena je pozorišna predstava „Karamazovi“, Dušana Jovanovića, koja je poslužila za realizaciju istoimenog dramaturškog projekta.

U rožajskom Centru za kulturu, direktor ove ustanove, Sulejman Beća Kujević svečano je 12. septembra otvorio tradicionalnu manifestaciju „Septembarski dani kulture“, u okviru kojih se građanima Rožaja predstavljaju kroz različite programe zavičajni stvaraoci kulture i iz regiona.

Jedan od najpoznatijih književnika iz Rožaja, čuveni mikolog i dugogodišnji televizijski urednik, Ibrahim Hadžić, poklonio je 8. septembra 2017. godine, svoju mikološku zbirku Agenciji za očuvanje prirode i životne sredine Crne Gore, gdje je smješten Nacionalni herbar.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!