RADIO ROŽAJE LIVE!

 

Književnica Mirsada Bibić Šabotić objavila je šestu po redu knjigu pod nazivom „Ajšina suza“ u kojoj su sabrane najuspjelije priče iz zbirke Nemiri, kao i one koje su nagrađivane na poznatim domaćim i evropskim književnim takmičenjima.

Do početka 26. Festivala dječje pjesme "Zlatna pahulja", ostalo je još oko mjesec i po, i pripreme te međunarodne manifestacije dječijeg muzičkog stvaralaštva koja će se održati 23. i 24. februara, su već značajno odmakle. Direktor Centra za kulturu Sulejman Beća Kujević, kaže da je Selekciona komisija, na čelu sa Jovanom Adamovim, odabrala kompizicije za nacionalni dio smotre.

utorak, 25 Decembar 2018 16:52

Čuvar narodne lirike Plava i Gusinja

Knjiga „Lirske narodne pjesme i pjevanje Bošnjaka u Plavu i Gusinju“ sa osam kompakt diskova, autora mr. Halila R. Markišića, kako napisa u svojoj recenziji ovog djela, publicista Salko Luboder „poduhvat je vrijedan izuzetne pažnje“.

srijeda, 19 Decembar 2018 16:59

Promocija kulturnog nasleđa Rožaja

Polovinom decembra 2018. godine u Rožajama je promovisan 20. jubilarni broj časopisa „Rožajski zbornik“, koji izdaje Centar za kulturu, a počelo je davne 1982. godine, kada je svjetlost dana ugledao prvi broj.

utorak, 18 Decembar 2018 17:03

Ep o Mustaj begu Ličkom

U izdanju Matice bošnjačke, čije je sjedište u Novom Pazaru iz štampe je izašla knjiga epskih pjesama Avda Međedovića, ''Mustaj beg Lički'', koju je za štampu priredio književnik, Hodo Katal.

Predstavnici Ministarstva prosvjete i Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG posjetili su novootvorene područne ustanove osnovnih muzičkih škola u Mojkovcu, Plavu i Rožajama.

Književni susreti „Zaim Azemović“, treću godinu za redom, održaće se u Rožajama od 13. do 16. decembra 2018. godine.

Izložba „Život i djelo Ćamila Sijarića- Cio svijet živi u Sandžaku“ otvorena je 10. decembra 2018. godine u galeriji Centra za kulturu „Magaza“u Rožajama.

Na poziv Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, hor „Ilham“ i etno grupa „Teferidž“ iz Rožaja, biće učesnici manifestacije „Zajedno za bolje sutra“ koja će biti upriličena u Tuttlingenu, u periodu od 05. do 09. decembra.

„Žene mogu sve“ naslov je knjige istraživača i publiciste Triva Zolaka koja je promovisana na njegov zahtjev, 29. novembra 2018. godine, u Rožajama.

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Rožaje, u ponedjeljak 26. novebra 2018. godine, u galeriji Centra za kulturu „Magaza“ promovisana je knjiga“ Kako se Poslanik,a.s., šalio?“ Hasana Abdu-l-Ganija Ebu Godde, a u prijevodu profesora arapskog jezika , Afana Latića. O knjizi su govorili, pored prevodioca, glavni imam Medžlisa IZ u Rožajama, Rejhan ef. Hot i direktor medrese „Mehmed Fatih“ iz Podgorice, Fuad ef. Čekić.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!