utorak, 16 Oktobar 2018 11:09

Promocija knjige "Sebijini snovi"

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori organizuje promociju knjige "Sebijini snovi", autora Ruždije Adžovića.

srijeda, 10 Oktobar 2018 13:03

Održana predstava ''Kir Janja'' u Rožajama

Pozorišna predstava ''Kir Janja'', u izvodjenju mladih glumaca produkcijske kuće ''Oktet teatar'' iz Beograda,

Centar za kulturu Rožaje 2. novembra organizuje peti jubilarni festival „Rožajski akšamluk“ na kojem će učestvovati eminentni muzički stvaraoci: Zoran Kalezić, Beki Bekić, Ferid Avdić, Hasiba Agić, Nihada Kapetanović, Reuf Feković, Raša Pavlović, Ljuca Muratović, Irma Nurković, Mirsad Tarhaniš i Adis Murić.

petak, 28 Septembar 2018 18:07

Otvoren 16. Septembarski likovni salon

Šesnaesti put likovni klub "Kula" organizovao je Septembarski likovni salon u okviru kojeg se predstavljaju stvaralačka dostignuća članova i prijatelja kluba koja su nastala u protekloj godini.

''Priče iz naroda'' naziv je osme knjige, zavičajnog pisca Adema Kurpejovića koja je promovisana 25. septembra u Rožajama, u čitaonici Narodne biblioteke. Knjigu su promovisale: profesorice književnosti iz Novog Pazara, Melida Rebronja i Nezrina Dolovac a prisutnima se obratio i autor.

Kustos Zavičajnog muzeja „Ganića kula“, Erdžan Fetahović u subotu 22. septembra, priređuje izložbu pod nazivom „Mi u očima svijeta“.

srijeda, 19 Septembar 2018 19:18

„FERMEN“ Izložen na trgu

Sedma samostalna izložba slika akademskog slikara, Selvera Kardovića otvorena je sinoć na Gradskom trgu u Rožajama uz prisustvo velikog broja ljubitelja likovnog stvaralaštva i znatiželjnih građana.

Profesorica i književnica, Mirsada Šabotić, takmičiće se za nagradu za najboljeg profesora svijeta.

Međunarodni festival dječije pjesme „Zlatna pahulja“ 2019 održaće se 22. i 23. februara 2019. godine.

Zgusnut program ”Septembarskih dana Kulture” u Rožajama, večeras je nastavljen pozorišnom predstavom “Kongres pomirenja” u izvođenju dječjeg dramskog studija Centra za kulturu. Scenario i režiju potpisuje prof. dr Dragan Koprivica a glumci su učenici osnovnih i srednjih škola iz Rožaja.

Osman Kurpejović:

TRI PISMA O HAMID – BEGU BEĆIRAGIĆU OBJAVLJENIM U “CARIGRADSKOM GLASNIKU” 1901 - 1903. GODINE

Okrugli sto ,,Bošnjaci u obrazovnom sistemu Crne Gore" održan je u Podgorici 15 septembra.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!