Petak, 30 Oktobar 2020 15:41

ULES CG: Popadić predsjednik, Džaković potpredsjednik Upravnog odbora Istaknuto

Autor 
ocijeni
(0 glasova)

Novi predsjednik Upravnog odbora Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) je Dragan Popadić, direktor Radio Tivta, dok je potpredsjednik Milo Džaković, glavni i odgovorni urednik Radio televizije Pljevlja.

Upravni odbor je na današnjoj telefonskoj sjednici jednoglasno izabrao Popadića i Džakovića, koji će u narednom četvorogodišnjem mandatu predstavljati udruženje. Saopšteno je da su na ove pozicije izabrani zbog profesionalnosti u radu i kontinuiranog angažmana u udruženju i ukazivanja na značaj i ulogu lokalnih javnih emitera.

ulescg2.jpg

Članovi UO, među kojima su i Vesna Šoškić, direktorica Radio Bara, Andrijana Rabrenović, direktorica Radija Bijelo Polje i Irma Ramčilović, urednica portala Radio televizije Rožaje, su izrazili zahvalnost dosadašnjem predsjedniku Dragiću Rabrenoviću na angažovanju i višegodišnjem zalaganju za unapređenje položaja medija u Crnoj Gori.

 

ules_cg_logo.jpg

 

Kako je saopšteno ULES CG će se u narednom periodu posvetiti jačanju udruženja i rješavanju konkretnih pitanja od kojih je, kako se ističe, najvažnije usvajanje Zakona o audio-vizuelnim medijskim uslugama. 

Članovi Upravnog odbora su saglasni da je usvajanje zakona, čiji je nacrt pripremilo Ministartsvo kulture, neophodno u što kraćem vremenskom roku, kako bi se u Crnoj Gori dodatno unaprijedio proces demokratije i evropskih integracija i osnažila pozicija lokalnih javnih medijskih servisa.

Saopštenje ULES CG  

pogledano 512 puta Zadnji put promjenjen Petak, 30 Oktobar 2020 16:21

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!