Kompleti primar i librave për disa klasë të caktuara i përgjigjet vitit të kaluar, kanë kumtuar nga Ministria e arsimit,

Pas paralajmërimit të Shkupit zyrtar se e ndryshon qëndrimin për përmbajtshmëri gjatë votimit për anëtarësim të Kosovës në UNESKO, ministri serb i Punëve të Jashtme Ivica Daçiq porositi se edhe Serbia mund ta ndryshojë qëndrimin e vet për çështjen e emrit të Maqedonisë.

Hekurudhat e Kosovës   nuk do të mund të vënë në qarkullim linjat e ndërprera të trenave pa u bër rishikimi i buxhetit për vitin 2017, bëjnë të ditur për Radion Evropa e Lirë përfaqesues të Qeverisë së Kosovës.

utorak, 22 Avgust 2017 09:14

Ditë zie në Kosovë

Autor

Presidenti i Reopublikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka shpallur të martën, ditë zie në Kosovë, në nderim të ish kryeministrit të Kosovës, Bajram Rexhepi, që ndëroi jetë në Turqi pas një sëmundje të rëndë.

Nëpër klasat e gjimnazeve në Mal të Zi, do të mund të jenë  më së shumti 28 nxënës e jo 30 siç ishte deri me tani. Kjo është paraparë me ndryshimet e ligjit për gjimnazin të miratuar nga Parlamenti i Malit të Zi.

Peja që nga muaji shtator,do të jetë Komuna e parë që do të bëhet me një Këshill lokal për punësi, i cili do ta ketë si synim punësimin më të lehtë të rinjve pas përfundimit të shkollës, shkruan sot “Koha Ditore”.

ponedjeljak, 21 Avgust 2017 08:52

Serbia tërheq diplomatët e saj nga Maqedonia

Autor

I gjith persomeli i Ambasadës së Serbisë në Shkup është tërhequr për konsultimen në Beograd.

ponedjeljak, 21 Avgust 2017 08:42

Kompletimi i librave nga sot në librari

Autor

Distribuimi i kompletimit të librave për shkollën fillore dhe të mesme në rrjetin e librarive në Mal të Zi do të filloje nga sot më 21 të ketij muaji deri sa në shitje të lirë priten të jenë më 28 të këtij muaji, siç njoftuan nga Ministria e Arsimit.

Hartimi dhe miratimi në afat rekord i Projektligjit për trashëgimi kulturore dhe atij për liritë fetare do t’i hapte rrugë Kosovës për të aplikuar sivjet për pranim në Organizatën e Kombeve të Bashkuara për Edukim, Shkencë dhe Kulturë, UNESCO, shkruan sot “Koha Ditore”.

srijeda, 16 Avgust 2017 13:16

Kuvendi i Maqedonisë po përballet me pengesa

Autor

Kuvendi i Maqedonisë po përballet me pengesa të shumta në funksionimi e tij, për shkak të debatave maratonike nga fjalimet dhe ndërhyrjet procedurave nga deputetët e opozitës maqedonase.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!