Në shkollen fillore ”Millun Ivanoviq” në fshatin e Bishevës më 21 dhjetor të ketij viti është organizuar ekspozita e pikturave të nxënësve prej klases së VI deri në klasen e IX-të, profesoresha e ketyre nxënësve të kësaj ekspozite është Allma Kardoviq Felleq.

Gjimnazi ,,30 Shtatori“ në Rozhajë zbaton në mënyrë aktive strategjinë e motivimit të nxënësve për të shprehur plotësisht potencialet e tyre kolektive.

četvrtak, 21 Decembar 2017 13:20

Sot shuhet Tribunali i Hagës

Autor

Cereminia e mbylljes së Trububalit Ndërkombëtar për Ish-Jugoslavinë, i njohur si Tribunali i Hagës, do të mbahet sot me ç'rast kjo gjykatë do të mbyllet për 10 ditë dhe do të pushojë së ekzistuari.

Kryetari i Kuvnedit Komunal në Rozhajë, Husko Kurtagiq, tha se seanca e rrashës e Kuvendit komunal do të mbahen më 27 dhjetor dhe janë parapar që mbahne dy senaca e XXIII dhe XXIV me rradhë. 

četvrtak, 21 Decembar 2017 13:09

Rozhaja shënon ditëlindjen e Muhamedit a.s

Autor

Në kuadër të aktiviteteve për përkujtimin e ditelindjes së Muhamedit a.s, Mexhllisi i Bashkësisë Islame e Rozhajës në mënyrë solemne në ambijetnte e ,,Mexhlisit“ e kanë kujtuar këtë datë me rëndësi historike për besimtarët myslimanë. 

Në Shkollën Fillore „Mahmut Lekiq“ - Tuz, të mërkurën u bë përurimi i vëllimit poetik për fëmijë „Kopshti i xixëllonjave“ i autorit Ali Gjeçbritaj, i botuar në muajin gusht të këtij viti nga Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve „Art Club“.

srijeda, 20 Decembar 2017 12:15

Dita Ndërkombëtare e Solidaritet Njerëzor

Autor

Ish-Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-Moon thotë se në këtë ditë bota i jep formën një agjende të re të zhvillimit të qëndrueshëm në mënyrë që të ketë sukses në Objektivat e Zhvillimit të Mijëvjeçarit.

Shtatë muaj pas krizës më të madhe politike në Maqedoni dhe sulmit mbi Parlament, në Top Story mbrëmjen e së martës ka qenë i ftuar kryeparlamentari i Maqedonisë, shqiptari Talat Xhaferi.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi para të pranishmëve në ceremoninë e nënshkrimit të marrëveshje tha kjo është një ditë historike dhe e veçantë pasi që pas 16 viteve përpjeke më në fund po ndërtohet termocentrali.

Thaçi më ketë rast ka falënderuar të gjithë kryeministrat që kanë punuar për këtë marrëveshje.

Presidenti është shprehur se ky investim është në të mirë të zhvillimit ekonomik të vendit pasi do të krijohet mbi 10 mijë vende pune.

“Kjo është një ditë e veçante, ditë historike që pas 16 viteve mund të themi lirisht se pas shumë përpjekjeve, angazhim të të gjitha qeverive, po arrijmë rezultatin kulminant, atë të nënshkrimit. Të gjithë kryeministrat kanë punuar para dhe pas shpalljes së pavarësisë për këtë projeket, prandaj unë i falënderoj. Nënshkrimi i kësaj marrëveshje, zgjidh këtë problem qenësor për Kosovën, për me tepër jo vetëm që stabilizon sektorin e energjisë por i jep edhe energji zhvillimit ekonomik të vendit. Ky investim është më i madhi në historinë e Kosovës në sektorin privat ” ka thënë Thaçi, transmeton RTK

 ballina-hashim-thaqi-intervista-fotot-xhemail-sllovinja-2-1200x797.jpg

Një zgjidhje për çështjen e komplikuar të demarkacionit, që po e mban peng liberalizimin e vizave e Kosovës, mund të gjendet pas disa javësh.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!