Në sallen e leximit të Bibliotekës popullore në Rozhajë u mbajt diskutimi publik mbi zhvillimin e një studimi lokal të lokacionit ”Hajla Shtedim”.

Folësit kërkuan ndërprerjen e bisedimeve mes Shkupit dhe Athinës. Protestuesit gjithashtu kërkuan që autoritetet në Shkup t’i drejtoheshin Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara për njohjen e emrit kushtetues të Republikës së Maqedonisë.

ponedjeljak, 05 Mart 2018 11:43

20 vjet nfa rënia heroike e Jasharëve

Autor

Sulmin e gjerë që e kishte ndërmarrë Serbia në Drenicë për të zhdukur Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës e koncentroi në Prekaz, në zemrën dhe kokën e UÇK-së duke i bërë asaj një rrethim të hekurt.

Këshilli nacional i Boshnjakëve në mbledhjen e 2-të, të mbajtur më 3 mars te ketij viti në Rozhajë ne mbledhjen u miratua buxhetri për vitine kaluar 2017, si dhe për vitin 2018.

petak, 02 Mart 2018 12:30

Fillon ndryshimi i motit

Autor

Një valë e ajrit të ngrohtë nga mesdheu tashmë ka filluar të depërtojë edhe mbi rajonin tonë, kështu sot pritet të kemi mot kryesitsht të vranët, në viset jugore dhe qendrore me reshje të shiut e bubulimë, kurse në veri me reshje të dobëta bore. Temperatura e mëngësit prej -1 deri në 9, kurse e më e larta e ditës prej 3 deri në 14 g.c.

Mosratifikimi i marrëveshjes së demarkacionit këtë të mërkurë por edhe në të kaluarën ka dëshmuar edhe njëherë paaftësinë e deputetëve të Kuvendit të Kosovës për të pasur një konsensus të përbashkët rreth çështjeve të mëdha nacionale.

Shoqata e Malazezëve të Kosovës i ka dërguar kërkesë institucioneve të Kosovës dhe atyre të Malit të Zi që rruga Plavë – Deçan, Deçan – Plavë të marrë emrin Radovan Zogoviq.

Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker, tha të enjten se Bashkimi Evropian është i hapur për të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor, por jo pa u zgjidhur të gjitha çështjet e hapura ndërmjet këtyre vendeve.

četvrtak, 01 Mart 2018 10:23

Bosnja shënon 26 vjetorin e pavarësisë

Autor

Bosnjë- Hercegovina feston 26 vjetorin që kur populli i saj vendosi që vendi të shkëputet nga Republika e atëhershme Socialiste dhe Federative e Jugosllavisë dhe të bëhej shtet i pavarur.

četvrtak, 01 Mart 2018 10:17

Votimi për demarkacionin javen ardhshme

Autor

Edhe pas tri përpjekjeve në Kuvendin e Kosovës për ratifikimin e marrëveshjes së demarkacionit të kufirit me Malin e Zi, koalicioni qeverisë, me gjithë mbështetjen që mori nga partia opozitare, LDK, nuk arriti të sigurojë shumicën e nevojshme të votave në Kuvend për ratifikimin e kësaj marrëveshje.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!