Përmes një postimi në rrjetin social facebook, drejtori i arsimit komunal në Pejë z. Besim Avdimetaj, ka bërë të ditur se në Gjimnazin “Bedri Pejani”, gjatë ditës së shtunë kanë filluar punimet e para për rinovimin e tërësishëm të objektit shkollor.

Përfaqesuesit e Organizatës Turistike të Rozhajës kanë qëndruar në Njujork, ku e kanë prezentuar ofertat turistike të Malit të Zi, ata prezentuan projektet Hajla dhe Shtedimin si  dhe projektin “Etno kompleksin turistik Jella.

Qeverisja lokale në Rozhajë vazhdon aktivitetet e saj të investimeve në zonën rurale të komunës, siç është parashikuar me plan, këto ditë kanë filuar punimet më asfaltimin e rrugëve të fshatit Baq dhe lagjen Xhuxheviq-it.

Kryetari i komunës së Rozhajës, Ejup Nurkoviq tha se punimet po zhvillohen sipas planit që është  parapar për vitin 2018. Vendasit e këtyre fshatrave janë të kënaqur, sepse mundin me zhvilluar më mir bujqësin.

Vendasit po planifikojnë që të kthehen në këto vende  dhe të merren me bujqësinë.

Autorja: Aferdita Ljaic asfalt_lopata.jpg

Kjo ditë është kthyer jo vetëm në një ditë festive, por edhe në një ditë sensibilizimi, për t’i thënë jo dhunës dhe abuzimit ndaj fëmijëve. Është dita kur vetë fëmijët ngrenë zërin për të drejtat e tyre, por në ndryshim nga të rriturit, protesta e tyre bëhet me lojëra festive.

Aleatët e NATO-s, Italia dhe Greqia nga 5 qershori do të fillojnë patrullat ajrore të NATO-s mbi Malin e Zi, njoftoi Aleanca e Atlantikut.

Për nderë të muajit e bekuar të Ramazanit , në organizimin e komunes së Bajrampashës nga Istambolli në bashkëpunim më komunen e Rozhajës, në sheshin e qytetit të Rozhajës të premten më 1 qeshor të ketij viti shtrojnë iftar për të gjithe qytetarët.

BASHKËSIA ISLAME NË MAL TË ZI
Medreseja “Mehmed Fatih”

Në bazë të nenit 47. të Statutit të Medresesë, Këshilli drejtues i Medresesë shpall:


K O N K U R S

Si çdo vit tjetër, edhe kësaj here u mbajt karevali i fëmijëve, të cilat kanë krijuar një atmosferë magjepsëse në sheshin e qytetit te Rozhajës, ku fëmijët të shoqëruar nga prindërit e tyre u janë bashkuar këtij karnevali, të cilët ishin të maskuar, por jo me maska të frikshme.

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, ka pritur sot në takim ministrin për Transport dhe Çështje Detare të Malit të Zi, Osman Nurkoviq.

Kryeministri Haradinaj ka vlerësuar raportet e mira bilaterale ndërmjet Kosovës dhe Malit të Zi, duke thënë që ky bashkëpunim do të vazhdojë edhe në fusha konkrete si infrastruktura, transportin tokësor dhe ajror dhe rruga evropiane.

“Me Republikën e Malit të Zi, kemi ndërtuar raporte të mira fqinjësore, por jemi të interesuar që këto raporte bilaterale të forcohen edhe më shumë në aspektin ekonomik dhe të shkëmbimeve tregtare”, tha kryeministri Haradinaj.

Në takim u theksua rëndësia e lidhjeve rrugore dhe hekurudhore ndërmjet Kosovës dhe Malit të Zi. Poashtu, edhe nevoja e një marrëveshje dypalëshe edhe në fushën e transportit ndërkombëtar të udhëtarëve dhe të mallrave, si dhe në fushën e transportit ajror.

Kryeministri Haradinaj theksoi faktin se brenda 3 vitesh në Kosovë do të përfundojnë të gjitha projektet infrastrukturore të rëndësishme, që lidhin fshatrat me qytetet dhe qytetet ndërmjet vete, si dhe projekte të rëndësishme hekurudhore.

Në takim u diskutua edhe për mundësinë e ndërtimit të tunelit që lidhë Pejën me Rozhajën dhe për mundësinë e heqjes së taksave për qytetarët kosovarë që vizitojnë Malin e Zi dhe për projekte të tjera të rëndësishme për të dyja vendet.

Ndërkaq, ministri Nurkoviq e falënderoi kryeministrin Haradinaj për pritjen, duke vlerësuar se bashkëpunimi ndërmjet Malit të Zi dhe Kosovës do të vazhdojë në të gjitha fushat e interesit të përbashkët.

Në takim të pranishëm ishin ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, ambasadori i Malit të Zi në Kosovë, Ferhat Dinosha dhe ambasadori i Kosovës në Mal të Zi, Skender Durmishi,transmeton RTK

 

afra.jpg

 

ponedjeljak, 28 Maj 2018 08:03

Rozhaja ka vendosur BS ka fituar 50.8%

Autor

Sipas vëzhguesve të CEMI bazuar në një mostër prej 100% për qind qendrave të përpunuar të votimin në Rozhajë Partia Boshnjake ka fituar 50.8 për qind të votave, DPS –Milo Gjukanoviç 27.8 për qind, Socialdemokratetët –Ivan Brajoviq 12.1%, SDP-Ranko Krivokapiq 4,2%.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!