Fondacioni SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë organizojnë manifestimin e Ditës Ndërkombëtare të Familjes.

Qendra për kulture nga Rozhaja me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit me bashkëpunim me Bashkësin Islame dhe Këshillin nacion boshnjak kane organizuar koncertin, të dedikuar muajit të shenjt të Ramazanit.

Nga Bashkësia Islame njoftuan se të mërkurën, me 16 Maj, është dita e parë e muajit të Ramazanit.

kombet e Bashkuara do të diskutojnë sot raportin tre-mujor të Sekretarit të Përgjithshëm mbi punën e misionit të OKB në Kosovë. Sipas raportit, Kosova këshillohet të vijojë dialogun me Serbinë për të zgjidhur çështjet e mbetura pezull mes palëve. Raporti evidenton shqetësimet lidhur me përparimin e ngadaltë të hetimit mbi vrasjen e politikanit serb Oliver Ivanoviç, si dhe për sjelljen e treguar nga Policia e Kosovës gjatë aksionit për arrestimin e Marko Gjuriç.

Muaji i Ramazanit fillot të mërkurën, dhe me këtë rast organizata Muslimehilfen, anëtaret e kësaj organizate OJQ-së kanë shpërnda 120 paketime ushqimore në zonën e Rozhajës, Beranës dhe Petnjcës.

Libri i tregimeve të luftës ,,Sexhda në token e pastër të Bosnës“ autorit Harun Hoxhiq, u promovua të shtunen më 12 maj 2018, na galerin “Magaza“ të Qendres së kulturës së Rozhajës.

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Qendrën e Kulturës – Bibliotekën e Ulqinit do të bëjë përurimin e librit “Ulqini në dokumentet malazeze (1880-1915)” të autorit Hajrullah Hajdari, ditën e hënë, më 14 maj 2018, ora 20.00, në Bibliotekën e Qytetit – Ulqin. 

petak, 11 Maj 2018 09:26

R.Kelmendi qendroi në Rozhajë

Autor

Kryetari i Komunës së Rozhajës, Ejup Nurkoviq më 10 maj te ketij viti,  u takua me pronarin e kompanisë “Elkos-Group“, Ramiz Kelmendin.

petak, 11 Maj 2018 09:23

11 maj, Dita e Flamurit të Boshnjakëve

Autor

Sot, 11 maj, shënohet si një festë kombëtare e boshnjakëve-Dita e Flamurit.

Amina Ramoviq në shkollen fillore ,,Dacaj”, promovoi romanin e saj të pare ,,Poslednji treptaj radost" -"Shkrepja e mbrame e hares". Romanin Amina e ka dedikuar vëllait të saj qe e ka humbur jeten, Emirit Ramoviq.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!