U JU OŠ "Donja Lovnica" u Rožajama održan je seminar na temu "Power Point u nastavi". Ovo je bio jedan edukativni seminar u nizu koji je protekao po planu i sa zadovoljavajućim rezultatima.

Ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmet Zenka, tokom posjete Skloništu za žrtve trgovine ljudima, razgovarao je sa članicama NVO „Crnogorski ženski lobi“ i predstavnicima Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima.

U Rožajama je 23. oktobra 2017. godine, u organizaciji nevladinih udruženja Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „NAŠA INICIJATIVA“ iz Podgorice i „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama“ iz Rožaja, održana Radionica „Partnerstvom i saradnjom do unapređenja cjelokupnog položaja djece i mladih sa smetnjama u razvoju“.

subota, 17 Juni 2017 09:46

Iftar za djecu sa posebnim potrebama

Medžlis islamske zajednice u Rožajama već duži niz godina, shodno svojim mogućnostima, izlazi u susret i saradjuje sa NVO „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama“.

Povodom nastupajućeg mjeseca posta, humanitarna organizacija „Merhamet“ iz Rožaja, najavljuje mnogobrojne aktivnosti.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila u više od 150 zemalja svijeta. Namjera je da se, toga dana, ukaže u kakvom je stanju priroda planete na kojoj živimo, kao i da se stanovništvu predoče problemi ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.

četvrtak, 13 April 2017 16:32

Rožaje: ''Zaustavimo nasilje''

Danas je u sali Narodne biblioteke Rožaje održana promocija kampanje ,,Zaustavimo nasilje,,. Kampanja se prezentuje u svim crnogorskim opštinama i podržana je od strane Vlade Crne Gore, UNICEF-a kao i Telenor kompanije.

 

                                                            KAMPANJA „ZAUSTAVIMO NASILJE“ U ROŽAJAMA

Saradnju između NVO-a i zdravstvenih institucija u Crnoj Gori treba pobooljšati i unaprijediti, ocijenjeno je na okruglom stolu “Mehanizmi, pravni i institucionalni okvir saradnje i učešća civilnog sektora u sistemu zdravstva Crne Gore“, koji su organizovale NVO CAZAS, Udruženje Roditelja i SOS telefon iz Podgorice. Okrugli sto je dio projekta Health Up, kojeg finansira EU.

Nevladina organizacija "Prijatelji životinja Podgorica" pokrenuće humanitarnu akciju “Firme doniraju za životinje”, koja ima za cilj da se prikupe materijalna, ali i druga sredstva potrebna za pomoć napuštenim životinjama, prije svega za one koje su bolesne ili povrijeđene, čiji je život ugrožen, a čije liječenje u privatnim veterinarskim ambulanatama puno košta.

Jedna od najaktivnijih NVO-a u Crnoj Gori, koja se bavi pitanjem ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom, je "Mladi sa hendikepom Crne Gore".

Video snimak koji je objavljen na fb-stranici „Podgorički vremeplov“ , a na kojem se vidi kako nepoznato lice vuče konja zakačenog za vozilo „Pasat karavan“, bijele boje, izazvao je revolt NVO „Prijatelji životinja Podgorica".

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!