subota, 17 Juni 2017 09:46

Iftar za djecu sa posebnim potrebama

Medžlis islamske zajednice u Rožajama već duži niz godina, shodno svojim mogućnostima, izlazi u susret i saradjuje sa NVO „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama“.

Povodom nastupajućeg mjeseca posta, humanitarna organizacija „Merhamet“ iz Rožaja, najavljuje mnogobrojne aktivnosti.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila u više od 150 zemalja svijeta. Namjera je da se, toga dana, ukaže u kakvom je stanju priroda planete na kojoj živimo, kao i da se stanovništvu predoče problemi ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.

četvrtak, 13 April 2017 16:32

Rožaje: ''Zaustavimo nasilje''

Danas je u sali Narodne biblioteke Rožaje održana promocija kampanje ,,Zaustavimo nasilje,,. Kampanja se prezentuje u svim crnogorskim opštinama i podržana je od strane Vlade Crne Gore, UNICEF-a kao i Telenor kompanije.

 

                                                            KAMPANJA „ZAUSTAVIMO NASILJE“ U ROŽAJAMA

Saradnju između NVO-a i zdravstvenih institucija u Crnoj Gori treba pobooljšati i unaprijediti, ocijenjeno je na okruglom stolu “Mehanizmi, pravni i institucionalni okvir saradnje i učešća civilnog sektora u sistemu zdravstva Crne Gore“, koji su organizovale NVO CAZAS, Udruženje Roditelja i SOS telefon iz Podgorice. Okrugli sto je dio projekta Health Up, kojeg finansira EU.

Nevladina organizacija "Prijatelji životinja Podgorica" pokrenuće humanitarnu akciju “Firme doniraju za životinje”, koja ima za cilj da se prikupe materijalna, ali i druga sredstva potrebna za pomoć napuštenim životinjama, prije svega za one koje su bolesne ili povrijeđene, čiji je život ugrožen, a čije liječenje u privatnim veterinarskim ambulanatama puno košta.

Jedna od najaktivnijih NVO-a u Crnoj Gori, koja se bavi pitanjem ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom, je "Mladi sa hendikepom Crne Gore".

Video snimak koji je objavljen na fb-stranici „Podgorički vremeplov“ , a na kojem se vidi kako nepoznato lice vuče konja zakačenog za vozilo „Pasat karavan“, bijele boje, izazvao je revolt NVO „Prijatelji životinja Podgorica".

Jedan od izvora ponosa islamom je islamski odgoj, izgradnja ispravnog i čvrstog vjerovanja.

Nevladino udruženje „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama“ danas je organizovalo novogodišnju svečanost, na kojoj su članovima udruženja i njihovim roditeljima uručeni prigodni pokloni.

Danas je u NVO "Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama“ bilo svečano.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!