Srijeda, 24 Februar 2021 21:44

Đukanović primio akreditivna pisma

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Kanade, Džajlsa Normana, Kolumbije, Karmense Haramiljo Gutieres i Francuske, Kristijana Timonijea.

Srijeda, 24 Februar 2021 21:38

Kanadske investicije značajne za CG

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, dočekao je danas novoizabranog ambasadora Kanade u Crnoj Gori, Nj. E. Džajlsa Normana.

Bošnjačka stranka osuđuje prijeteće poruke upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijanu Vuksanoviću i poziva nadležne organe da otkriju identitet osoba koje stoje iza njih i hitno ih procesuiraju.

Predsjednik Crne Gore je u skladu s članom 95 Ustava Crne Gore zatražio mišljenje nadležnog skupštinskog odbora na predlog opoziva određenog broja ambasadora Crne Gore, saopštila je Nataša Pešić, Savjetnica predsjednika za saradnju sa državnim organima.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore drDritan Abazović i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova za kontrolu rada policije Rade Milošević održali su danas u  zgradi Vlade Crne Gore konferenciju za medije povodom zloupotrebe donacije Evropske unije za obezbjeđivanje nabavke opreme za nadzor morske granice prema Hrvatskoj i Albaniji u iznosu od preko million eura.

Poslanici Bošnjačke stranke prisustvovati će sjednicama Skupštine Crne Gore i radnih tijela parlamenta i na taj način dati doprinos dijalogu i kompromisu, koji su nužno potrebni Crnoj Gori, kazao je šef poslaničkog kluba BS Ervin Ibrahimović.
Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nj. E. gospođom Nabilom Abdelaziz Nasser Saeed Alshamsi.

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, razgovarao je putem video – linka sa kancelarkom Savezne Republike Njemačke, Angelom Merkel. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga novoizabrane Vlade Crne Gore i Savezne Republike Njemačke.

Četvrtak, 11 Februar 2021 15:19

Saopštenje sa desete sjednice Vlade Crne Gore

Vlade Crne Gore je, na desetoj sjednici održanoj 11. februara 2021. godine kojom je predsjedavao premijer prof. dr Zdravko Krivokapić, donijela Odluku o visini, načinu i uslovima plaćanja naknada za korišćenje državnih puteva. U diskusiji je pojašnjeno da je osnovni razlog za donošenje Odluke da se sve naknade koje se plaćaju na osnovu Zakona o putevima objedine na jednom mjestu. Propis nije pretrpio promjene visine naknada, a jedina izmjena, u smislu smanjenja za korisnike, je godišnja naknada za postavljanje i korišćenje komercijalnih objekata sezonskog karaktera, koja je u prethodnom aktu iznosila 400,00 €, sada je definisana na 200,00 €.

Bošnjačka stranka snažno osuđuje skrnavljenje Osmanagića džamije i poziva građane Podgorice i nadležne organe na čuvanje islamskih i svih drugih vjerskih objekata i ne dozvole bilo kakav vid uništavanja imovine vjerskih zajednica.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Republike Indije, Nj. E. Džaidipa Mazumdara, Kraljevine Danske, Nj. E. Suzan Vagner Hofman Šajn i Rumunije, Nj. E. Matei Viorel-Ardeleanua.

 
Intervju poslanice  Bošnjačke stranke Kenane Strujić-Harbić za Pobjedu prenosimo u cijelosti, bez redakcijskih izmjena.
 
Nova Vlada je hibridna, nedovoljno stručna i bez kapaciteta da vodi državu - ocijenila je u intervjuu Pobjedi Kenana Strujić-Harbić, poslanica Bošnjačke stranke.
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!