Saopštenje za javnost Socijaldemokrata Crne Gore koje potpisuje Faruk Kalač, član Predsjedništva partije. 

Povodom informacije Građanskog pokreta URA, da su lideru ove partije i poslaniku Dritanu Abazoviću upućene prijetnje, Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje takav čin i poziva nadležne organe da provjere istinitost ovih informacija i obezbjede fizičku sigurnost poslanika Abazovića.

Bošnjačka stranka danas je podržala izmjene Poslovnika Skupštine Crne Gore, koje će omogućiti poslanicima glasanje na daljinu. Na ovaj način, BS je još jednom pokazala da želi da doprinese funkcionisanju institucija sistema, bez obzira bila dio vlasti ili opozicije, poručio je šef kluba poslanika BS Ervin Ibrahimović.
On je istakao da će Bošnjačka stranka i iz opozicionih klupa podržavati sve prijedloge koji idu u prilog jačanju demokratskih procesa, nastavku reformi i vladavine prava.
Bošnjačka stranka će, kao i do sada, biti jak oslonac Evropske narodne partije (EPP) u Crnoj Gori, jaka veza sa Briselom i važan činilac proevroskih snaga u Crnoj Gori, poručio je  predsjednik BS Rafet Husović.
Četvrtak, 19 Novembar 2020 08:28

Dogovoreno glasanje na daljinu

Poslanici vlasti i opozicije dogovorili su na Kolegijumu predsjednika Skupštine izmjene Poslovnika koje će omogućiti i glasanje na daljinu. O tom prijedlogu poslanici će glasati na sjednici Skupštine, koja je ranije zakazana za 23. novembar. DPS je već najavio da će podržati takvo rješenje.

Ovih dana možemo čuti javno pozivanje na partijsko zapošljavanje ,,po dubini" i procentualnu raspodjelu funkcija i radnih mjesta. Ovi pozivi stižu od političkih subjekata buduće vlasti koji su u prethodnim godinama bili najžustriji u tendencioznim i malicioznim optužbama za partijsko zapošljavanje na račun partija koje su do sada vršile vlast u Crnoj Gori, a ti napadi su bili posebno usmjereni na Bošnjačku stranku, kazao je Amer Smailović, poslanik Bošnjačke stranke.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori Gregora Preskera.
Islamska zajednica Azerbejdžana organizovala je međunarodnu konferenciju na kojoj je učestvovalo 30 istaknutih pojedinaca iz različitih država svijeta.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom Dana nezavisnosti Republike Poljske, 11. novembra, predsjednici Sejma Republike Poljske Elžbjeti Vitek i predsjedniku Senata Republike Poljske Tomašu Grodskom, poručivši da Crna Gora ostaje posvećena održavanju prijateljstva između dvije države i daljem razvoju političkog dijaloga.

Ponedjeljak, 09 Novembar 2020 11:40

Kolegijum sjutra i o elektronskoj sjednici

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore biće održan sjutra sa početkom u 14:00 sati.

Predsjednik Bošnjačke stranke, Rafet Husović uputio je čestitku Džou Bajdenu (Joe Biden) povodom pobjede na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Petak, 06 Novembar 2020 00:23

Krivokapić predložio ministre

Mandatar Zdravko Krivokapić predstavio je partijama, koje čine parlamentarnu većinu, spisak sa imenima kandidata za ministre u budućoj vladi.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!