Petak, 15 Januar 2021 08:21

URA: Stopirali smo gradnju mHe - pokazujemo da vodimo računa o datim obećanjima Istaknuto

Autor 
ocijeni
(0 glasova)

Građanski pokret URA svojim djelovanjem i participacijom u novoj Vladi pokazuje da vodi računa o datim obećanjima i radi na zelenim politikama koje je utkala u svoja programska načela članstvom u Zelenim Evrope, saopštili su danas iz ove partije.

Podsjećajuću da je Vlada na jučerašnoj sjednici dala saglasnost da se prekine postupak odobravanja izgradnje objekta male hidroelektrane "Slatina" na vodotoku Slatina u opštini Kolašin, kao i budućih novih malih hidroelektrana dok radna grupa Ministarstva kapitalnih investicija okonča postupak kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji za male HE.

“Ono što smo predstavili u predizbornoj kampanji građanima a tiče se deklaracije o zabrani gradnje mHe na crnogorskim vodotocima sprovodimo u djelo. Za kratko vrijeme, od nekih nepunih radnih mjesec dana Vlade, mi smo uspjeli da zaustavimo dalju gradnju mHe na crnogorskim vodotocima i to je velika satisfakcija za nas ali i za sve naše simpatizere i članove”, kazali su iz URE.

Dodaju da mHe “Slatina” na istoimenom vodotoku gradi firma BB "Hidro" koja je u suvlasništvu Blaža Đukanovića, sina predsjednika države Mila Đukanovića.

“Dakle raskidamo praksu krčmenja najvažnih resursa ove države koji idu u džepove najbližih srodnika aktuelnog predsjednika države i tek smo počeli sa tim procesom. Građane u ostvarenju svih svojih politika molimo za strpljenje jer za realizciju mnogih potrebno je znatno više od mjesec dana participacije u vlasti”, zaključili su iz URE.

Predsjedništvo URE podržalo ekspertsku Vladu | PCNEN

 

Medijski tim URA

pogledano 539 puta Zadnji put promjenjen Petak, 15 Januar 2021 08:27

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!