RTR 3

RTR 3

U organizaciji Džudo kluba Ibar sutra, 21. septembra sa početkom u 11h u Rožajama biće održan Međunarodni džudo turnir koji se tradicionalno priprema u susret obilježavanja Dana opštine.

četvrtak, 19 Septembar 2019 10:52

Fudbalskom klubu Ibar uručena još jedna donacija

Fudbaleri Ibra dobili su još jednu vrijednu donaciju. Naime, nekadašnji igrač Ibra, Armin Pepić poklono je svom bivšem klubu dva kompleta majica.

četvrtak, 19 Septembar 2019 10:33

Psi lutalice veliki problem i u Rožajama

Problem pasa lutalica i dalje je u Rožajama izražen. U pokušaju da dođemo do odgovora kako treba riješiti ovo pitanje uglavnom nailazimo na odgovore koji zapravo ne nude rješenje.

Të gjitha vendet anëtare të BE-së kanë një afat deri në prill të vitit tjetër për të vendosur qoftë për të qëndruar përgjithmonë në zonën e kohës verore apo në zonën e dimrit.

Ora nuk do të ndryshojë sërish dy herë në vit dhe kjo do të nisë nga tetori i këtij viti.

Bashkimi Evropian, përmes Komisioneres Evropiane për Transportin, Violeta Bulc ka njoftuar se mosndryshimi i orës dy herë në vit në të gjithë kontinentin do të fillojë nga tetori i vitit 2019.

Kjo praktikë u përdor si një mjet për të ruajtur energjinë gjatë luftërave botërore, si dhe krizave të naftës të viteve 1970 dhe u bë ligj në të gjithë bllokun në 1996.

Të gjitha vendet anëtare të BE-së kanë afat deri në prill të vitit tjetër për të vendosur që të qëndrojnë përgjithmonë në zonën e kohës verore apo në zonën e dimrit.

Në Evropë, siç dihet shtetet i ndryshojnë skemat e tyre 60 minuta para të dielës së fundit të marsit, ndërsa në tetor ata i kthejnë akrepat 60 minuta pas.

Sipas njoftimit të BE-së, të gjitha shtetet anëtare duhet të kenë të njëjtën zonë kohore dhe t’i japin zgjidhje praktikës së ndryshimit. Komisionerja Evropiane për Transportin deklaroi se duhet të gjendet një konsensus midis shteteve anëtare të Parlamentit Evropian.

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina“, ka shpallur konkursin plotësues – afatin e dytë (II) të aplikimit, për pranimin e studentëve në studimet themelore – bachelor, për vitin akademik 2019/2020.

Për të gjithë të interesuarit, paraqitja e dokumentacionit fillon nga data 13.09.2019 deri më datën 19.09.2019, ndërsa provimi pranues do mbahet më datë 21 dhe 23.09.2019 pranë fakultetit përkatës, sipas orarit të caktuar.

Dokumentacioni i nevojshëm për aplikim është:
– Certifikata e lindjes (origjinale)
– Dëftesat e katër viteve të shkollës së mesme (origjinale, të noterizuara ose dublikatë)
– Diploma e kryerjes së shkollës së mesme (origjinale, e noterizuar ose dublikatë)
– Kopja e letërnjoftimit
– Fletëparaqitja  (e cila shkarkohet gjatë aplikimit online në: 
http://apliko.uni-pr.edu )
– Pagesa prej 2.5 Euro (forma e pagesës shkarkohet nga ueb-faqja e Universitetit të Prishtinës, ndërsa pagesa bëhet në bankë)
– Vendimi mbi njohjen e shkollimit jashtë vendit

Për informacione më të hollësishme në lidhje me mënyrën e aplikimit, orarin e provimit pranues, dokumentacionin që duhet dorëzuar dhe për kuotat e parapara për kandidatët nga Mali i Zi, mund të informoheni në vegzën e mëposhtme.

https://www.uni-pr.edu/desk/inc/media/A10BF940-08C0-4F07-9FC2-D2A47449B798.pdf

 

Web: www.knsh.me

"Hodajmo zajedno" projekat je koji će od 16 - 22. septembra biti realizovan u Rožajama.

Međunarodno otvoreno prvenstvo u atletici za osobe sa invaliditetom i 16. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize, održani su od 12. do 14. septembra u Zenici.

Ministri i Arsimit Damir Shehoviq dhe Kryetari komunës së Tuzit Nik Gjeloshaj hapën sot kopshtin e fëmijëve në Tuzi për më shumë se 200 fëmijë.

“Kopshti i ri në Tuz, i cili sot është përuruar, ka hapësirë për mbi 200 fëmijë dhe ka kushtuar një milion e 700 mijë euro, me një sipërfaqe prej afro 1 400m2.

Ministri Shehoviq, theksoi se “si ministër dhe si baba, e din se çfarë do të thotë të besosh kujdesin e fëmijës tënd dhe çfarë pritjesh kanë prindërit nga ne, dhe ne me të vërtetë bëjmë çmos për të përmbushur ato pritje”- tha Shehoviq.

 

image2.jpeg

 

 

Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, shprehu kënaqësinë e tij për hapjen e kopshti të ri, në të cilin siç tha “do të rritën breza të rinjë dhe do të përgatiten ta bëjë këtë vend më të bukur dhe më të mirë”.

Ai theksoi se punimet janë përfunduar në kohë rekord, duke thënë se në Tuz ka pasur ndryshime të dukshme pozitive në mandatin e kësaj qeverie dhe se janë planifikuar investime të reja.

Objekti i kopshtit në Tuz përmban 11 dhoma pune për afro 200 fëmijë, hapësirë multifunksionale, kuzhinën, ambiente për punonjësit si dhe përmbajtje të tjera shoqëruese. 

Kopshti në Tuz është financuar nga Banka e Zhvillimit të Këshillit të Evropës (CEB), transmeton, Malesia.me

Projekat "Obukom do sigurnih radih mjesta" čiji je cilj stvaranje uslova za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, povećanje njihovih znanja i vještina kroz obuku za rad na određenim radnim mjestima kao i promovisanje subvencija poslodavcima prilikom njihovog zapošljavanja realizovan je u Rožajama.

Flamuri shqiptar do të valëvitet edhe në të ardhmen në Malësi, kanë deklaruar Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave Mehmed Zenka dhe Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj.

Lidhur me përdorimin e flamurit shqiptar, i cili në Mal të Zi sipas Ligjit për Rendin dhe Qetësinë Publike, është ende i ndaluar, Zenka dhe Gjeloshaj kanë deklaruar se flamuri shqiptarë do të valëvitet edhe në të ardhmen.

Sipas tyre nuk ka asgjë të diskutueshme rreth përdorimit të flamurit shqiptar pa atë malazez, siç ishte rasti i fundit muajin e kaluar në manifestimin në Tërgaja. Ata kanë theksuar se kjo është në përputhje me ligjin.

Megjithatë, për shkak të përdorimit të flamurit shqiptar në aktivitetin në Tërgaja, Ministria e Kulturës së Malit të Zi ka ngritur padi penale për organizatorin e manifestimit.

Në të kaluarën janë shënuar disa raste në Malësi dhe Ulqin, ku qytetarët janë gjobitur për shkak te përdorimit të flamurit shqiptar.

Megjithatë Kryetari Gjeloshaj është shprehur se nuk ka asnjë ndalim ligjor.

“Nuk ka asnjë ndalim ligjor për valëvitjen e flamurit shqiptar. Ai është flamuri i shqiptarëve që jetojnë në Mal të Zi”, ka thënë Gjeloshaj.

Të njëjtin opinion ndau edhe Ministri Zenka

“Vetëm që ta dini se flamuri shqiptar do të vazhdojë të përdoret”, shtoi Zenka.

Gjatë vizitës së sotme në Tuz, ministri Zenka është takuar me kryetarin Gjeloshaj, kryetarin e Kuvendit Fadil Kajoshaj dhe nënkyretarët e komunës Ivan Ivanaj dhe Haris Ramoviq.

Gjeloshaj, falenderoi ministrin Zenka për vizitën e tij si dhe e njoftoi atë me punën e deritashme të komunës dhe planet për të ardhmen.

“Komuna e Tuzit së bashku me Qeverinë e Malit të Zi, do të vazhdojë bashkëpunimin për të mirë të qytetarëve”, theksoi Gjeloshaj, transmeton MALESIA.ORG

 

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!