RTR 3

RTR 3

Predsjednik Bošnjačke stranke, Rafet Husović, uputio je čestitku predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću povodom pobjede koju je ostvarila njegova stranka na izborima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi se vendi i tij do të bëjë çmos për vazhdimin e dialogut me Kosovën, me qëllim të ruajtjes së paqes dhe stabilitetit në rajon.

“Suksesi arrihet duke besuar në njerëz, duke shikuar përpara, duke guxuar e vepruar. Nuk ka gjë më të mirë se të bashkëpunosh me mijëra njerëz dhe suksesin ta përjetosh së bashku me ta” -Ramiz Kelmendi -

Në Rozhajë shënohet jave e të drejtava të fëmijëve

Nga 1 e deri më 5 tetor të ketij viti, në Rozhajë do të mabahet java e të drejtave të fëmijeve. Në shkolen fillore ,,Mustafa Peqanin” organizoi shumë aktivitete siç janë fotrografimi i oborit të shkolles , vizatimi i piktarave, muzik, zëra të gëzuar fëmijësh. Këtë jave të fëmijëve udheheqen mësueset Nermina Dautoviq, Amina Fetahoviq, Asmira Sinanoviq dhe Kimeta Dedeiq.

Qëllimi i këtyre aktiviteteve është mbrojtja e të drejtave të fëmijëve dhe ngritja e vetëdijes së qytetarëve mbi këtë çeshtje.

Motoja e sivjetme e javës së fëmijeve është ”Se bashku jemi më të forte”, ndërkaq tradicionalisht shënohet në javën e parë të tëtorit, në kuadër ë Javës ndërkombëbater të fëmijëve.

Autorja: Aferdita Ljaic

 

 

 

IMG-0291.JPG

 

IMG-0292_1.JPG

 

U susret obilježavanju 3. oktobra, Međunarodnog dana djece, nastavnici i učenici OŠ „Mustafa Pećanin“ u Rožajama od početka sedmice organizuju niz aktivnosti koje imaju cilj da skrenu pažnju na značaj uloge djeteta u društvu.

Evropska Federacija univerzalnog mira realizuje projekat „Put mira na Balkanu“ 2018 koji se sprovodi u više od 120 zemalja širom svijeta.

utorak, 02 Oktobar 2018 08:25

Më 25 tetor udhetim për në Umra

 

Më 25 tetor udhetim për në Umra

ponedjeljak, 01 Oktobar 2018 13:25

Inovacija u novinarstvu - "Roboti - novinari"

Inovativni roboti koji su opredijeljeni za novinarske radove su napisali na hiljade članaka, i na taj način zamjenjuju ljude u plasiranju informacija čitaocima.

Sipas të dhënave të para që i publikoi Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) në faqen e internetit nga 20 për qind të përpunuara nga vendvotimet,  “pro” në pyetjen e referendumit janë deklaruar 91,03 për qind, ndërsa “kundër” ishin 6.03 për qind.

Në mesnatë fillon heshtja në prag të referendumit të 30 shtatorit. Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve ka shpërndarë materialet zgjedhore, përfshirë edhe materialet e besueshme si fletëvotimet dhe vulat, në Komisionet Komunale zgjedhore.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!