RTR 2

RTR 2

Vendimi i fundit i presidentit të Maqedonisë, Gjorge Ivanov për të mos dekretuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve, me të cilin avancohet përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe, ka rrënuar edhe më shumë imazhin e kreut të shtetit, i cili gjatë tërë mandatit të tij që përfundon vitin e ardhshëm, është përballur me kritika të shumta.

Fitues  i çmimit të karrierës të shoqatës së gazetarëve të Malit të Zi këtë vit është gazetari i Pobjedës në pension Çedomir Radusinoviq.

Në Studion e Dramës së Qendres së kulturës së Rozhajës këto ditë  kanë filluar me punime intesive, nën udhëheqjen e drejtorit të Qendrës, Sullejman Beqa Kujeviq dhe punëtoret e këtij institucionit dhe nën drejtimin e dramaturgut dhe regjisorit të famshem malazez, Dragan Koprivica filuan të përgaditin një komedi.

ponedjeljak, 22 Januar 2018 13:02

Počeo rad na pozorišnoj predstavi

Dramski studio Centra za kulturu Rožaje ovih dana počinje sa intenzivnim radom.

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, e ka pranuar publikisht se në Shqipëri nuk ka asnjë rrugë kombëtare që mund të certifikohet me standarde sigurie dhe të qarkullueshmërisë të Bashkimit Evropian. 

ponedjeljak, 22 Januar 2018 11:59

Fillon mësimi në shkolla

Ministria e Arsimit në Mal të Zi, njofton të gjithë mësimdhënësit, nxënësit dhe prindërit së gjysëmvjetori i dytë i vitit shkollor 2017/2018 në të gjitha shkollat fillore dhe të mesme në Mal të Zi fillon sipas kalendarit shkollor, të hënën më 22 janar 2018.

Të gjitha rrugët në territorin e Komunës së Rozhajës, janë të kalueshme dhe qarkullimi i automjetve bëhet pa problem.

ponedjeljak, 22 Januar 2018 11:29

Ski Qendra ’’Hajlla” filloi me pune

Reshjet e medha të borës që kanë ranë pa ndërprerje gjatë qy ditëve të fundit në teritorin e Rozhajës, janë bërë kushtet ideale për të hapur Qendren  e skive  “ Hajlla” në Rozhajë.

Na sinoć održanoj skupštini rožajskog džip kluba Hajla, jednoglasno je za predsjednika izabran Ferid Duša Fetahović, koji je i dosada vršio tu funkciju.

Sekretarijat za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine obavještava vlasnike nelegalno sagrađenih objekata da je stupio na snagu Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!