31. marta 2004. godine, bivši patrijarh Grčke pravoslavne crkve Irinej je dao generalno ovlašćenje za zastupanje zaposlenom u finansijskom odjeljenju Grčkog patrijarhata u Jerusalimu, Nikolasu Papadimosu.

Lideri tri stranke pobjednice izbora dogovorili formiranje Vijeća ministara i principe za formiranje vlasti na nivou BiH.

Sastanci u Ramali i Tel Avivu, Socijalistička Internacionala: "Vrijeme je da međunarodna zajednica kolektivno preuzme odgovornost za primjenu međunarodnog prava kako bi se okončala izraelska okupacija Palestine"

Ministar Malki: Palestina će pojačati svoje napore da bi se osigurala krivična i pravna odgovornost za ratne zločine Izraela u Jerusalimu:

ponedjeljak, 22 Juli 2019 11:56

Etničko čišćenje Palestinaca u Jerusalimu

Autor

Ignorišući pozive Ujedinjenih nacija i Evropske unije, Izrael nastavlja sa svojim etničkim čišćenjem Palestinaca u Jerusalimu.

U okviru obilježavanja tri godine od FETO-ovog pokušaja puča 15. jula 2016. godine, na bosforskom Mostu žrtava svečano je otvoren Muzej sjećanja, javlja Anadolija.

Duge decenije arbitrarnih izraelskih politika su nanijele ogromnu ekonomsku štetu palestinskom narodu.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan 08. jula doputovao je u dvodnevnu posjetu Sarajevu, u okviru koje je prisustvovao samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi kojim predsjedava Bosna i Hercegovina a takodje se sastao i sa clanovima Predsjednistva BiH.

utorak, 09 Juli 2019 13:50

Proglašeno vanredno stanje u Kaliforniji

Autor

Američki predsjednik Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u Kaliforniji, nakon što su dva snažna zemljotresa i hiljade manjih potresa pogodili tu državu.

 Izraelske novine Harec su objavile sveobuhvatan istraživački izvještaj koji pokazuje kako je izraelska Vlada protivzakonito blokirala pristup arhivama koje pokazuju istinu o Nakbi i protjerivanju Palestinaca 1948. godine.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!