“Država Palestina najstrožije osuđuje nezakoniti stav američke administracije u vezi izraelskih ilegalnih naselja na okupiranoj teritoriji Države Palestine koji je objavljen od strane Državnog sekretara Majka Pompea. Ovaj stav krši međunarodno pravo, višedecenijski međunardni konsenzus u vezi sa ilegalnim naseljima, odredbe Međunarodnog suda pravde, važne obaveze iz Ženevske konvencije i rezolucije Ujedinjenih nacija, uključujući i rezolucije Savjeta bezbjednosti.

Međunarodna federacija novinara (IFJ), najveće svjetsko profesionalno udruženje novinara sa 600.000 članova u 146 zemalja širom svijeta, pridružila se svojoj palestinskoj kancelariji - Palestinskom sindikatu novinara (PJS) u osudi najnovijeg ozbiljnog napada na novinara  Hebronu.

Saopštenje: Pod supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, drugu godinu zaredom, nakon Crne Gore, i u Zagrebu je realizovan projekat ,,Putevima bokeljskih Hrvata".

"Palestinsko vođstvo najoštrije osuđuje ilegalno pritvaranje guvernera Jerusalima Adnana Gaita nakon izvršene racije u njegovom domu u sred noći, u Isavija kvartu u Jerusalimu.

Ranije je objavljeno kako su SDF i Damask postigli dogovor o razmještaju sirijskih snaga na sjeveru zbog turske ofanzive.

31. marta 2004. godine, bivši patrijarh Grčke pravoslavne crkve Irinej je dao generalno ovlašćenje za zastupanje zaposlenom u finansijskom odjeljenju Grčkog patrijarhata u Jerusalimu, Nikolasu Papadimosu.

Lideri tri stranke pobjednice izbora dogovorili formiranje Vijeća ministara i principe za formiranje vlasti na nivou BiH.

Sastanci u Ramali i Tel Avivu, Socijalistička Internacionala: "Vrijeme je da međunarodna zajednica kolektivno preuzme odgovornost za primjenu međunarodnog prava kako bi se okončala izraelska okupacija Palestine"

Ministar Malki: Palestina će pojačati svoje napore da bi se osigurala krivična i pravna odgovornost za ratne zločine Izraela u Jerusalimu:

ponedjeljak, 22 Juli 2019 11:56

Etničko čišćenje Palestinaca u Jerusalimu

Autor

Ignorišući pozive Ujedinjenih nacija i Evropske unije, Izrael nastavlja sa svojim etničkim čišćenjem Palestinaca u Jerusalimu.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!