srijeda, 07 Novembar 2018 20:46

Rashida i Ilhan, prve muslimanke u Kongresu SAD-a

Autor

Amerikanke palestinskog i somalskog porijekla Rashida Tlaib i Ilhan Omar postale su prve muslimanke koje su izabrane u Kongres Sjedinjenih Američkih Država.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv jedne osobe za rušenje i uništavanje džamije Aladža u Foči 1992. godine. 

1862. godine, zbio se egzodus Bošnjaka iz prekodrinskih nahija. Sjećanja na ta dramatična vremena, sačuvana su u porodičnim tradicijama i kazivanjima, u kojima se sa sjetom govori o gradovima i mjestima koja su Bošnjaci morali napustiti.

utorak, 24 Juli 2018 13:22

POŽAR U GRČKOJ NOSI NOVE ŽRTVE

Autor

Požari bukte u blizini Atine. Spasioci iz minuta u minut pronalaze nove žrtve na ulicama, u automobilima, kućama. Do sada je evidentirano 60 žrtava, oko 150 povrijeđenih.

Prema informacijama koje prenosi turski mediji, jedan od najbogatiji ljudi u Turskoj, preminuo je u svojoj 88. godini. Na osnovu informacija koje je za medije dao Dr. Metin Uzar, u 19:25 po lokalnom vremenu u Aci Badem bolnici, gdje je proveo posljednih 25 dana života, zbog zdrastvenih problema nas je napustio turski biznismen.

Turski ministar transporta, mora i komunikacija Ahmet Arslan predložio je da bi treći i najveći aerodrom u Istanbulu, koji je jedan od najvećih na svijetu, trebalo da nosi ime po predsjedniku Turske Redžep Tajipu Erdoganu.

ponedjeljak, 25 Juni 2018 14:37

YSK: Izbori održani uspješno u zdravoj atmosferi

Autor

Čelnik turske Izborne komisije Guven saopćio je da je obrađeno 99,91 posto glasačkih listića i najavio skoro objavljivanje finalnih rezultata

ponedjeljak, 25 Juni 2018 11:41

Redžep pobijedio Muharema u ševvalu

Autor

-Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan proglasio je pobjedu u prvom krugu predsjedničkih izbora, na kojima je, prema nezvaničnim rezultatima, osvojio novi mandat, ali ovoga puta sa izvršnim ovlašćenjima.

Prvo slijetanje na novi aerodrom u Istanbulu, jedan od najvećih u svijetu, obavio je avion “TC-ANK” u kojem je bio predsjednik TurskeRedžep Tajip Erdogan.

Pobjeda Redžepa Tajipa Erdogana i Stranke pravde i razvoja (AK Parti) na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima su jedina garancija turske nazavisnosti i teritorijalnog integriteta, a muslimanima širom svijeta snažan oslonac i sigurna i pouzdana zaštita, poručeno je sa skupa podrške Erdoganu u Novom Pazaru.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!