RADIO ROŽAJE LIVE!

 

Vojnici 'Judine vječnosti' koji su osuđeni zbog prebijanja zatvorenika nisu izuzeci. Ono što se desilo između Givata Asafa i Abu Šuhajdama se dešava svake noći i odsustvo dokumentovanja je jedini razlog koji spriječava razotkrivanje čistog zla najmoralnije vojske na svijetu.

četvrtak, 07 Mart 2019 15:44

Prva molitva u najvećoj džamiji u Turskoj

Autor

Grandiozna džamija sa šest munara, koja može primiti približno 63.000 vjernika, otvorila je svoja vrata u četvrtak u Istanbulu nakon gotovo šest godina gradnje.

Apelacioni sud u Hagu 2017. presudio je da su holandske mirovne trupe Ujedinjenih nacija u suštini olakšale odvajanje muslimanskih muškaraca koje su vršile snage bosanskih Srba, tokom evakuacije Muslimana iz holandske baze

Makedonsko Sobranje usvojilo je 11. januara 2019. godine, dvotrećinskom većinom Ustavni zakon sa 81 glasom "za",

Gazi Hurev-begova medresa osnovana je 26. redžeba 943. hidžretske, odnosno 8. januara 1537. godine. To je ujedno jedina škola u Bosni i Hercegovini koja kontinuirano radi duže od 470 godina

utorak, 20 Novembar 2018 09:03

Otkrivene rijeke meda u Jemenu

Autor

Stanovnici grada Hadra El-Mewt u Jemenu nedavno su u brdima jedne planine ovog poznatog jemenskog grada po proizvodnji meda, otkrili spilju u kojoj su našli velike količine meda koje podsjećaju na rijeke koje teku.

srijeda, 07 Novembar 2018 20:46

Rashida i Ilhan, prve muslimanke u Kongresu SAD-a

Autor

Amerikanke palestinskog i somalskog porijekla Rashida Tlaib i Ilhan Omar postale su prve muslimanke koje su izabrane u Kongres Sjedinjenih Američkih Država.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv jedne osobe za rušenje i uništavanje džamije Aladža u Foči 1992. godine. 

1862. godine, zbio se egzodus Bošnjaka iz prekodrinskih nahija. Sjećanja na ta dramatična vremena, sačuvana su u porodičnim tradicijama i kazivanjima, u kojima se sa sjetom govori o gradovima i mjestima koja su Bošnjaci morali napustiti.

utorak, 24 Juli 2018 13:22

POŽAR U GRČKOJ NOSI NOVE ŽRTVE

Autor

Požari bukte u blizini Atine. Spasioci iz minuta u minut pronalaze nove žrtve na ulicama, u automobilima, kućama. Do sada je evidentirano 60 žrtava, oko 150 povrijeđenih.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!