Simbol Sarajeva, Trebevićka žičara 6. aprila 2018. godine je svečano otvorena nakon 26 godina.

Žene u Saudijskoj Arabiji učestvovale su u atletskoj trci prvi put u istoriji te zemlje.

Talas sibirske hladnoće zahvatio je posljednjih dana cijelu Evropu, a do sada je zabilježeno 40 smrtnih slučajeva uzrokovanih polarnim temperaturama, većina umrlih su beskućnici.

Raniji problemi u odnosima Turske i Njemačke izgledaju prevaziđeno, a odnosi će biti sve bolji, izjavio je danas u Minhenu premijer Turske, Binali Yildirim.

Palestinci su reagovali na odluku Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao izraelsku prestonicu uličnim protestima, a jedan bračni par dao je imena svojim trojkama - Jerusalim, Prestonica i Palestina.

Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i Dejtonski sporazum, a jedino što traži od Bošnjaka to je da se i Srbi u RS i svugdje drugo u BiH osjećaju sigurno.

srijeda, 17 Januar 2018 16:36

Grabar Kitarović: Hrvatska doslovno grli BiH

Autor

"Hrvatska doslovno grli BiH geofgrafski i nadam se u svakom drugom smislu", poručila je  predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prilikom obraćanja medijima nakon sastanka sa članovima Predsjeništva BiH.

utorak, 16 Januar 2018 17:33

Ubijen Oliver Ivanović

Autor

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan zaprijetio da će "u začetku sasjeći" pogranične snage koje SAD žele da formiraju u Siriji, a koje bi činili pretežno kurdi.

nedjelja, 14 Januar 2018 09:13

Vijesti iz regiona i svijeta

Autor

Ženama u Saudijskoj Arabiji po prvi put je dozvoljeno da uđu na sportski stadion da gledaju fudbalsku utakmicu.

Ovo je samo jedan od koraka  u nizu predviđenih u ovoj godini u Saudijskoj Arabiji kojim se ukidaju ograničenja za žene, prenijela je agencija AP.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!