RADIO ROŽAJE LIVE!

 

Makedonsko Sobranje usvojilo je 11. januara 2019. godine, dvotrećinskom većinom Ustavni zakon sa 81 glasom "za",

Gazi Hurev-begova medresa osnovana je 26. redžeba 943. hidžretske, odnosno 8. januara 1537. godine. To je ujedno jedina škola u Bosni i Hercegovini koja kontinuirano radi duže od 470 godina

utorak, 20 Novembar 2018 09:03

Otkrivene rijeke meda u Jemenu

Autor

Stanovnici grada Hadra El-Mewt u Jemenu nedavno su u brdima jedne planine ovog poznatog jemenskog grada po proizvodnji meda, otkrili spilju u kojoj su našli velike količine meda koje podsjećaju na rijeke koje teku.

srijeda, 07 Novembar 2018 20:46

Rashida i Ilhan, prve muslimanke u Kongresu SAD-a

Autor

Amerikanke palestinskog i somalskog porijekla Rashida Tlaib i Ilhan Omar postale su prve muslimanke koje su izabrane u Kongres Sjedinjenih Američkih Država.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv jedne osobe za rušenje i uništavanje džamije Aladža u Foči 1992. godine. 

1862. godine, zbio se egzodus Bošnjaka iz prekodrinskih nahija. Sjećanja na ta dramatična vremena, sačuvana su u porodičnim tradicijama i kazivanjima, u kojima se sa sjetom govori o gradovima i mjestima koja su Bošnjaci morali napustiti.

utorak, 24 Juli 2018 13:22

POŽAR U GRČKOJ NOSI NOVE ŽRTVE

Autor

Požari bukte u blizini Atine. Spasioci iz minuta u minut pronalaze nove žrtve na ulicama, u automobilima, kućama. Do sada je evidentirano 60 žrtava, oko 150 povrijeđenih.

Prema informacijama koje prenosi turski mediji, jedan od najbogatiji ljudi u Turskoj, preminuo je u svojoj 88. godini. Na osnovu informacija koje je za medije dao Dr. Metin Uzar, u 19:25 po lokalnom vremenu u Aci Badem bolnici, gdje je proveo posljednih 25 dana života, zbog zdrastvenih problema nas je napustio turski biznismen.

Turski ministar transporta, mora i komunikacija Ahmet Arslan predložio je da bi treći i najveći aerodrom u Istanbulu, koji je jedan od najvećih na svijetu, trebalo da nosi ime po predsjedniku Turske Redžep Tajipu Erdoganu.

ponedjeljak, 25 Juni 2018 14:37

YSK: Izbori održani uspješno u zdravoj atmosferi

Autor

Čelnik turske Izborne komisije Guven saopćio je da je obrađeno 99,91 posto glasačkih listića i najavio skoro objavljivanje finalnih rezultata

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!