Prema podacima Turističke organizacije Rožaje u toku ove godine naš grad je posjetilo oko dvije hiljade turista, u istom periodu ostvareno je 48.000 noćenja.

U Petnjici se već 17 godina za redom okupe vrijedni poljoprivredni proizvođači iz 9 crnogorskih opština sjevernog regiona kako bi na tradicionalnom Sajmu poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti predstavili svoje proizvode i svoje rukotvorine.

ponedjeljak, 16 Oktobar 2017 14:51

Podrška stočarima

Šezdeset dva stočara iz Rožaja dobilo je premije iz Programa podrške za održivo korišćenje planinskih pašnjaka, odnosno podršku za izlazak stoke na katune, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Javno preduzeće ''Nacionalni parkovi Crne Gore'' dobilo je zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji je održan od 5 - 7. oktobra.

srijeda, 27 Septembar 2017 08:10

27. septembar Svjetski dan turizma

Turističke zemlje širom svijeta obilježavaju Svjetski dan turizma, 27. septembar, a imajući u vidu višestrani doprinos turizma, na ekonomski razvoj, zaposlenost, kao i činjenicu da ohrabruje pažljiv odnos prema životnoj sredini, ovogodišnja tema je “Održivi turizam-instrument za razvoj”.

petak, 08 Septembar 2017 18:26

Zelena pupavka najotrovnija pečurka

Početkom septembra mjesca rožajske šume pohode brojni sakupljači pečuraka s ciljem popunjavanja rupa u kućnom budžetu.

ponedjeljak, 04 Septembar 2017 18:16

Elvir Klica o kampanji: „Budi šampion!"

''Budi šampion'' ime je ekološke kampanje koju će u naredna dva mjeseca sprovesti Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma a koju podržava Delegacija EU u Crnoj Gori.

četvrtak, 31 Avgust 2017 18:31

Crna Gora povezana planinskim stazama

Planinske staze kojim bi bile povezane sve crnogorske opštine, značajno bi doprinijele turističkoj ponudi naše države, samim tim i Rožaja.

ponedjeljak, 28 Avgust 2017 16:09

Otkup tržišnih viškova jagnjadi

I ove godine će se nastaviti sa organizovanim otkupom tržišnih viškova jagnjadi, ako Vlada Crne Gore usvoji prijedlog ministarstava pljoprivrede, rada i socijalnog staranja i Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja.

Prema podacima Centralnog turističkog registra u Crnoj Gori u koje, na osnovu zakonskih propisa, Lokalna turistička organizacija u Rožajama ima uvid,  od 1. januara do 15. avgusta 2017. godine Rožaje je posjetilo 1 564 osoba koje su regisrovane kao turisti.

nedjelja, 06 Avgust 2017 09:16

Rožaje: Druga Međunarodna kvadijada

Oko 80 učesnika druge Međunarodne kvadijade, danas, nešto iza 10 časova, krenulo je sa gradskog trga, u obilazak rute duge 70 km, koja se završava u selu Bandžov na obroncima Hajle.

Direktor Turističke organizacije, Amel Dedeić u razgovoru za RTR, posebno je govorio o ovogodišnjim promotivnim aktivnostima Turističke organizacije.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!