RADIO ROŽAJE LIVE!

 

 

Ljetnja turistička sezona na Prokletijama i Plavu počinje skijanjem sa vrha Tromeđe gdje se spajaju tri parka i granice Crne Gore, Kosova i Albanije.

Turistička ponuda NP Biogradska gora bogatija je za dva turistička vozića koja će saobraćati od Kraljevog kola do ulaza u Nacionalni park koji će, dugoročno gledano, dodatno doprinijeti očuvanju biološke vrijednosti ovog zaštićenog područja.

Planinarski klub „Ahmica“ iz Rožaja bio je domaćin trećeg Forum nosioca regionalnog projekta „Planina Mokra gora –neotkriveni biser na Via Dinarica stazi“, koji je održan 29. mata 2019. godine.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu “Službeni list Crne Gore” br. 6/19 i budžetskom linijom 2.3.1. – Razvoj dodatnih aktivnosti na poljoprivrednim gazdinstvima, objavljuje Javni poziv za dodjelu sredstava podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna za 2019. godinu.

Drugi Forum nosilaca projekta - Planina Mokra Gora - Neotkriveni biser na Via Dinarica Stazi - i u Peći okupio je predstavnike pet opština iz tri države koje povezuje planina, za koju mnogi kažu da je ljepotica Balkana.

Planinarski klub „Ahmica“ iz Rožaja, je jedan od nosilaca projekta proširivanja staze Via Dinarika, koji je započet u novembru 2018. godine, a planirano je da se završi u maju, ove godine.

Drugi Forum nosioca projekta ''Planina Mokra Gora'' – neotkriveni biser na Via Dinarica stazi, održan je 13. februara u organizaciji Planinarskog kuba ''Ahmica'' u Rožajama, pod pokroviteljstvom Opštine.

Raznovrsna turistička ponuda crnogorskih nacionalnih parkova, tokom jubilarnog, 30. Internacionalnog Alpe-Adria sajma koji se održavao u Ljubljani, privukla je veliku pažnju posjetilaca.

Razvoj turizma na planini Mokra Gora, koju mnogi nazivaju ljepoticom Balkana a koja se nalazi između Crne Gore, Kosova i Srbije bio je tema prvog Foruma nosilaca Projekta, održanog u Tutinu 30. januara 2019. god.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore dobilo je međunarodnu turističku nagradu Golden Interstas 2018, „Za izvrsnost u doprinosu sklada čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta, a time i razvoja turizma Crne Gore“, na jubilarnom 25. međunarodnom turističkom sajmu u Solinu (Split, Hrvatska).

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, odnosno Odjeljenja za savetodavne poslove u stočarstvu, u čitaonici Narodne biblioteke u Rožajama, 7. 11. 2018. godine, održana je edukativna radionica za farmere iz Rožaja i Petnjice, na temu: „Higijena i kvalitet sirovog mlijeka i čuvanje mlijeka nakon muže“.

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković sa svojim saradnicima je posjetio uzorno poljoprivredno gazdinstvo „Kamenuša“, vlasnika Muja Mujevića.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!