petak, 08 Septembar 2017 18:26

Zelena pupavka najotrovnija pečurka

Početkom septembra mjesca rožajske šume pohode brojni sakupljači pečuraka s ciljem popunjavanja rupa u kućnom budžetu.

ponedjeljak, 04 Septembar 2017 18:16

Elvir Klica o kampanji: „Budi šampion!"

''Budi šampion'' ime je ekološke kampanje koju će u naredna dva mjeseca sprovesti Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma a koju podržava Delegacija EU u Crnoj Gori.

četvrtak, 31 Avgust 2017 18:31

Crna Gora povezana planinskim stazama

Planinske staze kojim bi bile povezane sve crnogorske opštine, značajno bi doprinijele turističkoj ponudi naše države, samim tim i Rožaja.

ponedjeljak, 28 Avgust 2017 16:09

Otkup tržišnih viškova jagnjadi

I ove godine će se nastaviti sa organizovanim otkupom tržišnih viškova jagnjadi, ako Vlada Crne Gore usvoji prijedlog ministarstava pljoprivrede, rada i socijalnog staranja i Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja.

Prema podacima Centralnog turističkog registra u Crnoj Gori u koje, na osnovu zakonskih propisa, Lokalna turistička organizacija u Rožajama ima uvid,  od 1. januara do 15. avgusta 2017. godine Rožaje je posjetilo 1 564 osoba koje su regisrovane kao turisti.

nedjelja, 06 Avgust 2017 09:16

Rožaje: Druga Međunarodna kvadijada

Oko 80 učesnika druge Međunarodne kvadijade, danas, nešto iza 10 časova, krenulo je sa gradskog trga, u obilazak rute duge 70 km, koja se završava u selu Bandžov na obroncima Hajle.

Direktor Turističke organizacije, Amel Dedeić u razgovoru za RTR, posebno je govorio o ovogodišnjim promotivnim aktivnostima Turističke organizacije.

Pod predivnim utiscima od prekjuče, novinari i blogeri i juče su obilazili prelijepe rožajske predjele.  Prva destinacija bila je prigradsko naselje Šušteri, tačnije, posjetili smo utvrđenje “Izlit” na Gradini, iznad Ganića krša.

Današnji obilazak netaknute rožajske prirode prošao je u vrlo profesionalnoj i zabavnoj atmosferi.

Turistička organizacija opštine Rožaje od 18. do 20. jula organizuje medijsku promociju turističkih potencijala Rožaja pod sloganom „Doživi Rožaje“.

Ove godine je Opština Rožaje za razvoj poljoprivrede izdvojila 80.000 eura kazao je u intervjuu za RTCG sekretar sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i turizam Mersad Šutković. Kako je interesovanje za bavljenje poljoprivredom sve veće pružena je  podrška za nabavku plastenika, mehanizacije, pokretnih aparata za mužu, izgradnju objekata za stajnjake... Osim toga, ustanovljene su i simbolične nagrade za poljoprivredne proizvodjače.

U cilju uredjenja izletišta “Vrelo Ibra”, Lokalna turistička organizacija u Rožajama organizovala je juče, 16. maja, akciju čišćenja.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!