RADIO ROŽAJE LIVE!

 

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore dobilo je međunarodnu turističku nagradu Golden Interstas 2018, „Za izvrsnost u doprinosu sklada čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta, a time i razvoja turizma Crne Gore“, na jubilarnom 25. međunarodnom turističkom sajmu u Solinu (Split, Hrvatska).

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, odnosno Odjeljenja za savetodavne poslove u stočarstvu, u čitaonici Narodne biblioteke u Rožajama, 7. 11. 2018. godine, održana je edukativna radionica za farmere iz Rožaja i Petnjice, na temu: „Higijena i kvalitet sirovog mlijeka i čuvanje mlijeka nakon muže“.

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković sa svojim saradnicima je posjetio uzorno poljoprivredno gazdinstvo „Kamenuša“, vlasnika Muja Mujevića.

Osamnasesti tradicionalni sajam ''Poljoprivrednih i proizvoda domaće radinosti'' u Petnjici otvoren je 12. oktobra 2018.godine. Sajam organizuju: Mreža nevladinih organizacija iz Petnjice u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i opštinom Petnjica.

srijeda, 05 Septembar 2018 15:16

Otkup jagnjadi: Pomoć za penzionere i farmere

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond PIO predložiće Vladi da i ove godine podrži organizovan otkup jagnjadi, kao izraz brige prema potrebama penzionera da pod povoljnim uslovima obezbijede kvalitetan proizvod, a, istovremeno, pomogne farmerima u rješavanju tržišnih viškova u svojoj proizvodnji.

utorak, 31 Juli 2018 11:16

ŠTEDIM SVE BLIŽI ROŽAJAMA

Štedim je planinsko područje u sjevernoistočnom ogranku Prokletijskog lanca, na graničnom području Crne Gore i Kosova. Smješteno je južno od Rožaja, sjeverno od Rugovske klisure i sjevernoistočno od Peći. Najviši vrh ove visoravni je Ahmica, sa 2.272 metra.

Ambasadorka Velike Britanije Alison Kemp, ambasador Hrvatske Veselko Grubišić, predstavnici Amabasade Sjedinjenih američkih država, predstavnici opština koje gravitiraju Parku i NTO CG, posjetili su Nacionalni park Biogradsku goru u okviru promotivnog događaja „Pješačenje s ambasadorima“, 23. juna 2018. godine.

„III Međunarodni tabor planinara-Rožaje 2018“, održaće od 26. do 29. jula na Štedimu.

Prema podacima Turističke organizacije Rožaje u toku ove godine naš grad je posjetilo oko dvije hiljade turista, u istom periodu ostvareno je 48.000 noćenja.

U Petnjici se već 17 godina za redom okupe vrijedni poljoprivredni proizvođači iz 9 crnogorskih opština sjevernog regiona kako bi na tradicionalnom Sajmu poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti predstavili svoje proizvode i svoje rukotvorine.

ponedjeljak, 16 Oktobar 2017 14:51

Podrška stočarima

Šezdeset dva stočara iz Rožaja dobilo je premije iz Programa podrške za održivo korišćenje planinskih pašnjaka, odnosno podršku za izlazak stoke na katune, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Javno preduzeće ''Nacionalni parkovi Crne Gore'' dobilo je zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji je održan od 5 - 7. oktobra.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!