RADIO ROŽAJE LIVE!

 

 

Ogroman doprnos realizaciji projekta ''Planina Mokra Gora-neotkriveni biser na Via Dinarica stazi'' dali su predstavnici rožajskih organizacija i institucija.

Završni, peti, Forum nosilaca projekta ''Planina Mokra Gora- neotkkriveni biser na Via Dinarika stazi'' održan je 7. juna 2019. godine, u Zubinom Potoku.

Memorandum o saradnji u oblasti turizma na prostoru između planina Mokra Gora i Hajla potpisan je 31. maja 2019. godine u Rožajama.

U okviru realizacije projekta uređenja park-šume ''Crnja-Brezovačko brdo’’ predsjednik Opštine Rožaje Ejup Nurković, biolog mr Halil Markišić, sekretar Sekretarijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine Rusmir Džudžević, direktori Turističke organizacije Rožaje Nedžad Murić i Radio televizije Rožaje Mirsad Feleć kao i predstavnici Ski centra ''Hajla'' i NVO Avlija posjetili su taj lokalitet.

Mobilijar neophodan za uređenja pješačko-biciklističkih staza: ''Crnja'', ''Carine-Peškovići'', ''Vodopad Grlja'', ''Stari karavanski put'' i dio šume ''Brezovačko brdo'', biće uskoro postavljen.

Povodom obilježavanja Evropskog dana parkova, 24. maja, koji se organizuje u evropskim zaštićenim područjima u cilju podizanja svijesti o značaju očuvanja prirode, Nacionalni parkovi Crne Gore organizovali su promotivnu vožnju turističkim vozom u NP Biogradska gora u cilju promocije nove turističke ponude za predstavnike nadležnih institucija i organizacija iz oblasti zaštite i promocije prirode.

Projekat uređenja biciklističko – pješačke staze Carine – Peškovići predstavlja još jedan sadržaj u turističkoj ponudi Rožaja.

Park šuma „Brezovačko brdo“ u narednom periodu biće uređena, a aktivnosti na realizaciji ovog ambicioznog projekta sprovešće Ski centar „Hajla“.

Ljetnja turistička sezona na Prokletijama i Plavu počinje skijanjem sa vrha Tromeđe gdje se spajaju tri parka i granice Crne Gore, Kosova i Albanije.

Turistička ponuda NP Biogradska gora bogatija je za dva turistička vozića koja će saobraćati od Kraljevog kola do ulaza u Nacionalni park koji će, dugoročno gledano, dodatno doprinijeti očuvanju biološke vrijednosti ovog zaštićenog područja.

Planinarski klub „Ahmica“ iz Rožaja bio je domaćin trećeg Forum nosioca regionalnog projekta „Planina Mokra gora –neotkriveni biser na Via Dinarica stazi“, koji je održan 29. mata 2019. godine.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu “Službeni list Crne Gore” br. 6/19 i budžetskom linijom 2.3.1. – Razvoj dodatnih aktivnosti na poljoprivrednim gazdinstvima, objavljuje Javni poziv za dodjelu sredstava podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna za 2019. godinu.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!