Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je večeras nagradu „Wild Beauty Award 2019’’ za najbolji hotel, hotelu "Iberostar Heritage Grand Perast", koju organizuje Nacionalna turistička organizacije Crne Gore pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore.

Reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima posjetio je danas direkciju turske vladine agencije TIKA u Ankari.

Danas zvanično pokrenut zajednički informativni portal lokalnih javnih emitera Crne Gore CGlocalinfo.me Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) danas je zvanično pokrenula zajednički informativni veb portal i mobilnu aplikaciju CGlocalinfo.me.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 9. decembra – Dana opštine Danilovgrad, predsjednici Zorici Kovačevič, predsjedniku Skupštine opštine Zoranu Boškoviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Danilovgrada uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Bošnjačka stranka osuđuje napad na novinara DAN-a Vladimira Otaševića.

četvrtak, 05 Decembar 2019 08:26

EU izdvaja 15 miliona eura za podršku Albaniji

Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen izjavila je da će EU izdvojiti odmah iz susjedskog fonda 15 miliona eura za podršku albanskom narodu, a da će zatim organizovati donatorsku konferenciju, o čemu će, dodala je, već danas obavijestiti albanskog premijera Edija Ramu, prenijela je ATA.

utorak, 03 Decembar 2019 13:42

Taksisti moraju imati registar kase

Taksi su obavezni da posjeduju registar kase, a od 1. februara 2020. godine počeće intenzivne kontrole poreske uprave, saopšteno je danas iz Poreske uprave. Ovo je propisano Zakonom o porezu na dodatu vrijednost i Pravilnikom o primjeni Zakona o PDV-u, kao i Uredbom o poreskoj registar kasi.

Uprava policije apelovala je danas na vozače da budu oprezni, jer se  u narednim danima na području Crne Gore očekuje zahlađenje i promjena vremenskih uslova, koji mogu biti nepovoljni za odvijanje drumskog saobraćaja.

nedjelja, 01 Decembar 2019 21:33

Zemljotres u Crnoj Gori

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je večaras u 21 sat i 13 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 8 km sjeverno od Podhuma sela u blizini Opštine Tuzi nadomak Podgorice. 

Delagacija iz Rožaja utvrdila je konkretne oblike poslovne saradnje sa pojedinim privrednicima iz redova dijaspore u Njemačkoj koji imaju želju da prošire poslovanje kroz ulaganja u rodni kraj, te koji će, kako su najavili, sa tom namjerom uskoro posjetiti Rožaje.

Bošnjačka stranka će 5. decembra,svečanim prijemom obilježiti značajan događaj-učlanjenje u Evropsku narodnu partiju (EPP). BS je 10. septembra postala članica EPP, najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu, a ujedno i prva politička partija iz Crne Gore koja je članica EPP-a.

Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju odlične bilateralne odnose, a puna integracija dvije države u Evropsku uniju nema alternativu, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva održanom u Podgorici.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!