Ministar saobraćaja Osman Nurković kazao je u intervjuu televiziji Vijesti, da Vlada jedva čeka da prva dionica autoputa Bar-Boljare bude puštena u saobraćaj.

četvrtak, 02 Avgust 2018 17:27

I trećeg avgusta isključenja struje

U Rožajama 03. avgusta, od devet sati do 14 sati i 30 minuta, bez struje biće Crnokrpe, Razdolje, bivša fabrika za proizvodnju konfekcije, Grablje, Binoše, Rijeka, Kačare, Paučina i Blace.

ede45a380c44739384e2106c0c522c4e.jpg

Iz Ministarstva zdravlja su saopštili da je novim Pravilnikom o indikacijama i načinu korišćenja medicinske rehabilitacije u zdravstvenim ustanovama značajno proširena Lista za korišćenje medicinske rehabilitacije, sa određenim brojem dijagnoza.

Završena je konstitutivna sjednica Skupštine opštine Rožaje. Većinom glasova odbornika, među kojima nije bilo niti jednog protiv Almir Avdić, iz redova Bošnjačke stranke, izabran je za novog predsjednika lokalnog parlamenta.

Ministar saobraćaja i pomorstva u Crnoj Gori, Osman Nurković i srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije.

Na Kulturno – edukativnim i sportskim susretima članova Udruženja "Ilmije" i uposlenika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održanim u Sarajevu, koji ujedno slave i svoj dvadeseti jubilej, učešće su uzeli i predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Zbog planiranih radova na mreži, u subotu i ponedjeljak 21. i 23. jula, bez napajanja električnom energijom će ostati više naselja u opštini Rožaje.

petak, 20 Juli 2018 14:56

Rok za autoput možda bude probijen

Ministar pomorstva i saobraćaja, Osman Nurković, saopštio je da postoji mogućnost da radovi na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare, od Bioča do Mateševa, ne budu završeni u planiranom roku, odnosno do 19. maja 2019. godine.

petak, 20 Juli 2018 14:50

Počela kampanja "Kad pijem ne vozim"

Uprava policije MUP-a i ove godine realizuje kampanju „Kad pijem ne vozim“ koja će trajati od 20. jula do 31. avgusta 2018. godine, saopšteno je iz Uprave policije.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je obezbijedilo sredstva za isplatu materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za jun 2018. godine.

U Pošti u Rožajama kažu da su pristigli evedencioni čekovi i da će sa isplatom krenuti sutra, 19. jula. 

Počeli su pripremni radovi za izgradnju objekta Gradske tržnice koji će biti smješten na lokaciji bivše zelene pijace.

 

Shodno  čl.12  Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu ( SL. RCG  br.80/05 ) nadležni organ opštine Rožaje:

  • Obavještava zainteresovane organe, organizacije i ostalu zainteresovanu javnost da je podnijet zahtjev za odlučivanje o potrebi procjene uticaja na životnu sredinu, sa pratećom dokumentacijom nosioca projekta Hot (Hima) Vejsel, za mehanizaciju u vidu trakt
  • Uvid se može izvršiti u prostorijama Sekretrijata za planiranje,uređenje prostora i zaštitu životne sredine ( kancelarija b
  • ora i gazdinstvo, na katastarskoim parcelama br. 20/23/2, 20/24/1, 20/25, 20/26, 20/27, 20/28, 20/29, 20/30 KO Bukovica, upisane u posjedovni list br. 331 - Prepis na ime Hot (Hima) Vejsel.r.11 ) svakim radnim danom od 10h do 14h počev 12.07.2018.godine.
  • Zainteresovani organi i organizacije mogu, u roku od 7 (sedam) dana od dana prijema, odnosno objavljivanja obavještenja, dostaviti mišljenje, primjedbe ovom Sekretarijatu, kao nadležnom organu.                                  

                                                                                                          Dino Kajević, mast.dipl.ing.arh.

 

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!