Na predlog Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, u Rožajama je 22. oktobra 2018. godine, održan satanak ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa novoizabranim predsjednicima nacionalnih Vijeća u Crnoj Gori.

Ranije ove sedmice mediji su objavili prognozu Evropskog meteo servisa koji je za sljedeću sedmicu najavio veliko zahlađenje te kraj iznadprosječno tople jeseni. U tom predviđanju su najavili i kako je u dolinama mjestimično moguć snijeg, ali naglasili kako će tokom vikenda model prognoze biti precizniji.

Predstavljajući informaciju o kretanjima u oblasti šumarstva Goran Popović, sekretar Odbora, je rekao da je izvoz drveta, hartije, štampe i namještaja iznosi 20,94 miliona eura. Drveta je ukupno izvezeno 17,85 miliona eura, a uvezeno 20,76 miliona eura. Najviše je izvezeno rezane građe, u vrijednosti od 12,77 miliona.

U neposrednoj blizini džamije Sultan Murat II u užem gradskom jezgru u toku su pripremni radovi za sanaciju obaloutvrdnog zida korita rijeke Ibar.

Reagovanje povodom članka “Bošnjačka dijaspora traži zabranu Njegoša i Kiša u školama” koji je objavljen na portalu “CDM” u dnevnom listu “DAN” a koji su prenijeli i drugi portali.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković je na trećem Samitu ministara saobraćaja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, 16+1koji se održava u Beogradu pozvao investitore da pokažu interes za projekte koji su dio postojeće SEETO mreže.

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović sastao se danas sa delegacijom Ministarstva za regionalni razvoja Republike Kosovo na čelu sa ministrom Rasimom Demirijem.

Ministarstvo kulture Crne Gore, posredstvom Direktorata za medije, u staroj zgradi Vlade, u Podgorici, sprovelo je danas obuku za novinare u oblasti ljudskih prava sa osvrtom na član 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Nakon izmjena zakona kojim se predlaže da se nepoštovanje crnogorske himne kazni novčanom kaznom do 2.000 eura, otvorile su se polemike da li je takav potez bio nužan. Da li je crnogorskim građanima zaista potrebno novčanim kaznama usađivati osjećaj poštovanja za nacionalne simbole i koliko će sankcije pomoći ili odmoći u tome.

Za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem poslosdavci se mogu prijaviti do ponedjeljka, 15. oktobra u ponoć a nakon toga će početi prijavljivanje korisnika za učešće u Programu.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifaf ef. Fejzić sa svojim saradnicima 10. oktobra 2018. godine, bio je gost univerziteta “Didžle” u Dijarbakiru.

Sekretarijat za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Opštine Rožaje kao odgovorno lice, a na zahtjev DOO "Unipred", od 11.10.2018.godine, obavještava da će se dana 13.10.2018.godine, privremeno obustaviti saobraćaj, zbog izvođenja radova na prekopavanju Lokalnog puta, dionice Bukovica - Paučina, u terminu od 10,00 do 13.00 časova. Radovi koji su predviđeni Ugovorom između Direkcije javnih radova Crne Gore i DOO "Unipred" broj 101-1560/1-1882/1 od 16.04.2018.godine.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!