Međunarodna ljetnja „Džipijada Rožaje 2017.“ biće održana 29. i 30. jula.

Planinarski klub ,,Ahmica” organizovao je ,,Drugi međunarodni tabor planinara” i priredio pravi praznik za ljubitelje planine i netaknute prirode na planinskoj visoravni Štedim.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković sastao se u Podgorici sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abdulselamom Harebom Al Romaithijem, kome je ovo prva zvanična posjeta Crnoj Gori.

Na elektorskoj skupštini trećeg saziva za izbor članova Bošnjačkog vijeća izabrano je 13 vijećnika a biće ih ukupno 26 u četvorogodišnjem mandatu. 

Odred izvidjača ,,Ibar" Rožaje će sa svojih 40 članova, 23. jula, uzeti učešće na ljetnjem izvidjačkom kampu “Istanbul 2017.”

Nakon isteka roka za poziv za prijavljivanje elektora za elektorsku skupštinu, koji je u saradnji sa Ministarstvom za manjinska i ljudska prava raspisalo Bošnjačko vijeće, biće izabrano 13 vijećnika.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je da je Vlada ocijenila da su svi nadležni subjekti profesionalno, odgovorno i uspješno odgovorili na seriju požara koja je proteklih dana zahvatila centralni i primorski region.

U protekla 24 časa pripadnici Službe zaštite i spasavanja u više navrata brzim intervencijama spriječili su širenje požara na nekoliko lokacija.

Paroh rožajski Slobodan Radojević uputio je apel svim institucijama i građanima Rožaja da svojim novčanim prilozima pomognu u obnovi crkve „Ružica“.

utorak, 18 Juli 2017 19:20

Bošnjaci za autonomiju

Dana 18. jula 1831. godine dvije vojske - osmanska i bosanska su se našle licem u lice na Lipljanu. Nakon kratkog, ali munjevitog boja, bosanska vojska je do nogu potukla osmansku.

ponedjeljak, 17 Juli 2017 09:15

CG - Naplaćeno 430 miliona eura poreza

Poreska uprava u prvoj polovini ove godine naplatila je 430 miliona eura prihoda što je 16 miliona više u odnosu na isti prošlogodisnji period, navode u Poreskoj upravi.

Ministarstvo finansija ne razmišlja o rebalansu budžeta u ovom trenutku, saopšteno je iz ovog resora u odgovoru na pitanje da li se analizira novo pregrupisavanje državne kase.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!