RADIO ROŽAJE LIVE!

 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odmah po dolasku u Brisel imao je duži razgovor s Federikom Mogerini, visokom predstavnicom za vanjsku i bezbjednosnu politiku EU.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je ambasadoru Republike Turske Serhatu Galipu medalju za zasluge države Crne Gore za ličnu posvećenost unapređenju međudržavnih odnosa Crne Gore i Turske tokom njegove diplomatske misije, kojima je dao lični pečat. Posebno je pozdravio doprinos ambasadora razvoju ekonomskih odnosa i povećanom interesovanju turskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava, na njegovu inicijativu, uoči sjutrašnjeg učešća na radnom ručku lidera zemalja Zapadnog Balkana u Briselu sa visokom predstavnicom za vanjsku politiku i bezbjednost Federikom Mogerini.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas šefove delegacija država članica i posmatrača Američko-jadranske povelje (A5), u okviru završnog sastanka inicijative tokom crnogorskog predsjedavanja.

Elma Balota, učenica Gimnazije ”30.septembar” predstavljala je Crnu Goru i Rožaje  na međunarodnom EkoFestu 2018. koji je održan u Beogradu.  

Književni susreti Zaim Azemović sinoć su zvanično završeni. Tim povodom, u čitaonici Narodne biblioteke održano je završno okupljanje pjesnika u čast rahmetli Zaimu Azemoviću.

Predsjednik Skupštine opštine Rožaje Almir Avdić upriličio je prijem za kik boksera Dejvida Kajevića povodom osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu održanom u Bratislavi.

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović rekao je, na sjednici Skupštine Crne Gore, posvećenoj poslaničkim pitanjima, da je na sjeveru Crne Gore nastavljen trend rasta aktivnog stanovništva, pozitivan trend rasta mikro, malih i srednjih preduzeća kao i broja zaposlenih lica u ovim kategorijama.

MILO ĐUKANOVIĆ, PREDSJEDNIK CRNE GORE:
(Pozdravna riječ prilikom otvaranja „Crnogorske kuće“ u Presidencija Roke Saens Penja, provincija Ćako, Argentina, 11.12.2018.)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doputovao je u posjetu provinciji Ćako, gdje su ga dočekali viceguverner Danilo Kapitanić, gradonačelnik Saenz Penja Gerardo Cipolini i počasni konzul Crne Gore Drago Mićunović.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, na poziv humanitarnog udruženja „Euro Gusinje“ iz Njujorka, boravio je u posjeti SAD-a.

Prigodna svečanost povodom obilježavanja 200 godišnjice od dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu, na kojoj je predsjednik Đukanović bio glavni govornik, održana je danas u čuvenoj palati Hoze de San Martin, u kojoj je smješteno argentinsko ministarstvo vanjskih poslova.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!