"Ako izgubimo Jerusalim ne možemo odbraniti ni Medinu. Ako izgubimo Medinu onda ne možemo odbraniti ni Meku, a ni Kabu", poručio je  turski predsjednik.

Cjelokupan njegov opus bogato i sveobuhvatno svjedoči o nekim drugačijim svjetovima, vizuri tišine koja prestaje kad pisac progovori. To se dogodilo i sa posljednjim romanom Zuvdije Hodžića, „Svi moji“, za koji je dobio nagradu „Miroslavljevo jevanđelje“. Ono što je životna vodilja Hodžića jeste humanizam, odnosno krilatica da prvenstveno treba biti čovjek.

Grupa od pet nevladinih organizacija (VO pozvala je Evropsku komisiju EK da snažnije nego do sada pozove crnogorsku Vladu i Skupštinu da poštuju zakon o javnim radio difuznim servisima Radio-televizije Crne Gore RTCG.

subota, 16 Decembar 2017 09:35

CBCG: Više preduzeća u blokadi

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke (CBCG), na kraju novembra u blokadi bilo 16,2 hiljade preduzeća i preduzetnika, 0,72 odsto više nego u oktobru.

Poslanicima u Skupštini Crne Gore ukupno je isplaćeno 115.382 eura u neto zaradama za novembar, a prosječna plata za prošli mjesec iznosila je 1.460 eura, proističe iz obračuna zarada.Na platnom spisku nalazi se 79 poslanika aktuelnog saziva, od ukupno 81.

Publicista i jedan od najpoznatijih kosovskih političkih analitičara Veton Suroi pozvao je u analizi problema demarkacije granične linije sa Crnom Gorom nadležne da pronađu rješenje koje će Kosovo izvesti sa slijepog puta.

subota, 16 Decembar 2017 09:23

EU jača pritisak na lidere opozicije

Povratak Demokratskog fronta (DF) u parlament pojačaće pritisak međunarodne zajednice na tzv. građansku opoziciju da prekine bojkot.

Crna Gora bi, ako želi ubrzati proces pridruživanja Evropskoj uniji (EU), trebala djelovati kao moderna i zrela demokratija i što prije okončati unutrašnji sukob, ocijenio je poslanik Evropskog parlamenta (EP) i predsedavajući Delegacijom parlamentarnog odbora EU i Crne Gore, Dejvid Martin.

Samo prethodnih godinu dana iz Tekućeg budžeta Ministarstva prosvjete uloženo je blizu 1 700 000 eura u rekonstrukcije obrazovnih objekata, saopštio je šef Službe za investicije Ministarstva prosvjete Filip Grujić. Ta sredstva, kako je rekao, uključuju tri doma studenata – u Nikšiću, Baru i Cetinju u koja je uloženo 230 000 eura, veće radove na preko 30 školskih objekata, te brojne manje radove. Aktivnosti su u najvećoj mjeri uključivale: rekonstrukciju školskih sala, toaleta, krovnih pokrivača, sistema grijanja, fasada i fasadne bravarije.

Problem učestalog nestanka napajanja električnom energijom u više mjesnih zajednica u Rožajama pokrenuo je pitanje snabdijevanja električnom energijom a mještani izražavaju nezadovoljstvo zbog dotrajale instalacije elektrosnabdijevanja, koju smatraju uzrokom nestanka struje u mnogim domaćinstvima.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, odnosno centri za socijalni rad, ukidaju korisnicima pravo na materijalno obezbjeđenje koji primaju naknadu roditelju -staratelju korisnika lične invalidnine u iznosu od 193 eura.

petak, 15 Decembar 2017 07:28

Povremena isključenja struje

Zbog radova na mreži  u terminu  od devet sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta bez struje ostati područje Rijeke, ali će se raditi o povremenim i kratkotrajnim isključenjima, saopštavaju iz Crnogorskog eletrodistributivnog sistema.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!