subota, 21 Oktobar 2017 19:02

Rastoder o iseljavanju Rožajaca u Tursku

U velikoj sali Centra za kulturu Rožaje, 21. oktobra sa početkom od 19 časova, održano je javno predavanje akademika Šerba Rastodera  na temu Komunisti i Muhadžiri 1962-1970. godina,slučaj Rožaje.

Četvrta-posebna sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2017. godini održana je danas, 20.oktobra,  u Vladinom domu na Cetinju, povodom desetogodišnjice proglašenja Ustava Crne Gore.

Zbog radova na mreži od devet do 14 sati i 30 minuta  bez struje će biti  Kalače Luke, od devet do deset sati Đuranovića Luke, a od 13 do 14 sati Bašča, saopštavaju iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Predstavnici medijskog programa misije OEBS-a u Crnoj Gori, 17. oktobra u Bijelom Polju, održali su sastanak sa predstavnicima lokalnih javnih emitera sa Sjevera države.

Sindikat medija Crne Gore pokrenuo je inicijativu o novom Granskom kolektivnom ugovoru za oblast medija.

Prvostepena presuda generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću biće izrečena 22. novembra, saopšteno je iz Haškog tribunala.

Dugo najavljivana legalizacija bespravno podignutih objekata na teritoriji Crne Gore ulazi u završnu fazu donošenjem Zakona o planiranju i izgradnji koji je stupio na snagu 16.oktobra ove godine.

Novoosnovani servisi lokalne uprave Kancelarija za podsticaj ženskog preduzetništva i Ženski biznis inkubator organizovaće jedinstvene radionice iz oblasti marketinga i razvoja biznisa tokom narednog vikenda.

Zbog radova na elektrodistributivnoj mreži od devet do 14 sati i 30 minuta, potrošači mjesta „ Koljeno“ biće bez struje, saopštavaju iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Albanski parlament je u petak usvojio Zakon o zaštiti nacionalnih manjina u Republici Albaniji, kojim su Bošnjaci proglašeni nacionalnom manjinom u ovoj zemlji. Riječ je o iznimno važnom zakonu kojim se predviđa da građani koji pripadaju nacionalnim manjinama imaju pravo učiti vlastiti jezik.

Nakon Samita 100 poslovnih lidera Jugoistočne Evrope u Skoplju, održana je zajednička konferencija za medije na kojoj su govorili premijeri Zoran Zaev, Duško Marković, Edi Rama i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

utorak, 17 Oktobar 2017 15:08

I teorija i praksa u Beranama

Visoka medicinska škola u Beranama raspolaže sa svim kapacitetima za održavanje teorijske i praktične nastave, tako da na osnovu Odluke o organizaciji nastave koju su usvojili Medicinski fakultet i Senat Univerziteta Crne Gore, postoje realni uslovi za održavanje nastave u ovom gradu. Ovo je bio zaključak delegacije državnog Univerziteta koja je 17.oktobra, posjetila sjedište Visoke medicinske škole u Beranama.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!