RADIO ROŽAJE LIVE!

 

 

Poštovani predsjedniče Privredne komore Crne Gore,

Uvaženi privrednici, dame i gospodo,

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sastao se danas, 17. aprila 2019. godine sa ministricom za ljudska prava i izbjeglice Semihom Borovac, te su tom prilikom razgovarali o implementaciji Regionalnog stambenog programa u ove dvije zemlje.

Premijer Duško Marković se sastao u Briselu sa ambasadorima država EU: Crnoj Gori poručeno da je nesumnjivi predvodnik integracija i stabilizujući faktor u regionu

Crna Gora je postigla odlične rezultate u ekonomskoj politici, ima dobru razvojnu perspektivu i brojne mogućnosti za napredak i ulaganja, u čemu će imati podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj Sumu Chakrabartija koji boravi u posjeti Crnoj Gori u susret godišnjoj skupštini EBRD-a koja se početkom narednog mjeseca održava u Sarajevu.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predstavnike učesnika “Konferencije mladih parlamentaraca Evropske Unije i Zapadnog Balkana”, koju je organizovala Skupština Crne Gore i Odbor za međunarodne odnose i iseljenike.

ponedjeljak, 15 April 2019 16:03

Poslodavcima prihvatljiv minimalac od 222€

Upravni odbor Unije poslodavaca Crne Gore ocijenio je da je prihvatljiva odluka Vlade da uveća minimalnu zarade za 15 odsto, odnosno s 193 na 222 eura, naglasivši da će to povećati troškove rada, ali će se konsolidovati na nivou većih zarada, budući da je predloženo smanjenje doprinosa za zdravstveno osiguranje za dva odsto.

ponedjeljak, 15 April 2019 15:26

Sastanak Đukanović - Hasanov

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, primio je danas u posjetu, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Eldara Hajdarova.

Prva dionica autoputa Bar Boljare biće završena sredinom iduće godine i taj rok će biti ispoštovan, obećao je predsjednik Kineske kompanije za konstrukcije i komunikacije  Liu Ćitao na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem u Dubrovniku. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik, ove kompanije  Ven Gang i predsjednik CRBC Lu Šan sa saradnicima.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron uputili su zajednički poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću za učešće na sastanku sa visokim zvaničnicima zemalja Zapadnog Balkana, koji će se održati  29. aprila u Berlinu.

Saradnju zemalja Centralne i Istočne Evrope sa Kinom, u okviru Mehanizma „16+1“ smatramo uspješnom i značajnom i sa potencijalima koje treba iskoristiti, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković u Dubrovniku.

Direktori Skijališta Crne Gore i Olimpijskog centra „Jahorina“ Miloš Popović  i Dejan Ljevnaić boravili su danas u zvaničnoj posjeti opštini Rožaje gdje su razgovarali sa predsjednikom opštine Ejupom Nurkovićem i drugim predstavnicima lokalne samouprave.

„Koncept razvoja turizma u Rožajama je izgradnja novih ski centara i valorizacija svih postojećih ski centara,te njihovo uvezivanje u jedno privredno društvo, Skijališta Crne Gore, s tim ciljem je to privredno društvo i osnovano“, kazao je direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović.

On je podsjetio da je u toku javno nadmetanje za izradu Idejnog rješenja, Glavnog projekta i izvođenje radova na izgradnji šestosjedne isklopive žičare, po principu “projektuj i izgradi”, kao i za izradu Idejnog rješenja ski staza na lokalitetu „Hajla i Štedim“ u Rožajama i da završava 24 aprila.

 

ski4.jpg

Izgradnja žičara je samo jedan od projekata kojim će se valorizovati potencijali Hajle u Rožajama. Planirana je izgradnja ski staza, baznih stanica, pratećih objekata, elektroenergetske, saobraćajne, komunalne i ostale infrastrukture kao i nabavka opreme i mehanizacije te ostalih neophodnih elemenata za stavljanje u funkciju ski centra, objasnio je Popović dodajući da je Vlada kao prioritet prepoznala turističku valorizaciju Sjevernog regiona Crne Gore u cilju sveukupnog unapređenja razvoja tog područja te da će u naredne četiri godine u tu svrhu biti izdvojeno 140 miliona eura od kojih 18 miliona za projekat „Hajla Štedim“.

Popović i Ljevnaić su nakon sastanka, u pratnji predsjednika opštine i njegovih saradnika, obišli područje budućeg turističkog lokaliteta „Hajla i Štedim".

Predsjednik opštine Ejup Nurković, rekao je u toku sastanka da turizam čini jednu od tri strateške grane privrede Rožaja i da opština posjeduje izvanredne resurse za njen dalji razvoj.

Predsjednik je iznio zapažanje da valorizacija prirodnih potencijala na području opštine nije u dovoljnoj mjeri zastupljena te izrazio nadanje da će, uz upodobljavanjeinfrastrukture, Rožaje postati poznati turistički centar, što će, kako je zaključio, doprinijeti razvoju drugih privrednih aktivnosti.

Lokalna samouprava će pružiti punu podršku realizaciji svih projekata i svim budućim oblicima saradnje čiji je cilj dugoročni razvoj opštine Rožaje i poboljšanje kvaliteta životnih uslova građana, poruka je sa sastanka.

 

 

 ski3.jpg

Autorica teksta: Dzenana Kuč

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!