Grupa bisnismena iz Južne Amerike, potomaka crnogorskih iseljenika, boravi u posjeti Crnoj Gori.

Zavod za zapošljavanje objavio je jutros prvi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava od 3.000 do 7.500 eura. Taj novac će, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biti dodijeljen za više od 400 korisnika grantova za samozapošljavanje odnosno više od 400 novih biznisa. To je saopšteno na konferenciji za medije koju je danas organizovao Zavod u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja.

U prvih osam mjeseci ove godine Crna Gora je, prema preliminarnim podacima Monstata o spoljnotrgovinskoj robnoj razmjeni, izvezla robu vrijednu 263,4 miliona eura.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je danas Most „Moračica” i tom prilikom izrazio zadovoljstvo povodom spajanja rasponske konstrukcije na najvećem građevinskom projektu prve dionice Autoputa, istakavši da će samo otvaranje puta biti važnije od ovog trenutka.

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, primio je predsjednika SO, Almira Avdića i sekretara Amera Dacića. Povod za prijem bile su predstojeće „Sandžačke igre 2020“ koje će se održati u Rožajama.

Bjelopoljsko preduzeće "Tehno-gradnja" proglašeno je najpovoljnijim ponuđačem u postupku javne nabavke za izgradnju sportske sale Gimnazije i Srednje stručne škole u Rožajama.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je u Podgorici konferenciju „Montenegro Creative Forum“ poručivši da kada je o kulturi riječ Vlada neće štedjeti, da Vlada na više načina podstiče kulturu i stvaraoce u toj oblasti, da je cilj povezivanje kulture sa privredom u daljem brendiranju naše zemlje, te da na tom planu Vlada očekuje podršku umjetnika.

utorak, 08 Oktobar 2019 10:37

Uklonjeni divlji objekti na Štedimu

Uz asistenciju crnogorske policije juče su na lokalitetu Štedim uklonjeni bespravno sagrađeni objekti, objavila je Vlada Crne Gore. O tome je juče pisao portal RTCG.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prisustvovao je kao glavni gost svečanoj ceremoniji povodom Dana Vojske Crne Gore. 

Vlada je, zajedno sa partnerima, opredijelila oko 22 miliona eura za domove za stare u Crnoj Gori, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

srijeda, 02 Oktobar 2019 08:02

Dita Botërore kundër dhunës

Sipas rezolutës së Asamblesë së Përgjithshme të datës 15 qershor 2007, Dita Ndërkombëtare kundër dhunës shënohet çdo vit më 2 tetor, ditëlindjen e Mahatma Gandhi.

Kjo festë reflekton respektin universal që Gandi ka frymëzuar dhe forcën dhe rëndësinë e filozofisë së tij.

 

Aktualisht, toleranca po sfidohet në shumë pjesë të botës. Luftërat kanë shkaktuar një numër të madh viktimash, diskriminimi, terrorizmi, trafikimi njerëzor dhe dhuna ndaj grave kërcënojnë me miliona njerëz.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 2. oktobra – Dana unutrašnjih poslova, ministru Mevludinu Nuhodžiću, direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću i svim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!