Nedjelja, 07 Novembar 2021 12:29

Klanjana dženaza akademiku Zukorliću Istaknuto

Autor
ocijeni
(0 glasova)

Dženaza akademiku muftiji Muameru ef. Zukorliću, koji je preselio na ahiret u subotu 06. 11. 2021. godine, u 51.godini života, klanjana je danas.

Screenshot 20211107 124618 Facebook

Iznenadna smrt bivšeg muftije potresla je mnoge a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je više hiljada gradjana  Srbije ali i zemalja regiona, medju kojima su  i bivši reis-ulema IZ Bosne i Hercegovine Mustafa-ef. Cerić i sadašnji Reis-ulema Husein-ef. Kavazović.

Screenshot 20211107 124548 Facebook

Zukorlić je bio poslanik u Narodnoj skupštini Srbije.

Na čelu Mešihata bio je do 2016. godine, kada je intenzivirao svoju političku

karijeru.

Rođen je 15. 2. 1970. u selu Orlje kod Tutina, gdje je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a potom i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu.

Studije filozofije šerijatskog prava okončao je na islamskom univerzitetu „El- Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini, Alžir. Bio je višegodišnji predavač u Medresi „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru. Višegodišnji predavač na grupi vjerskih predmeta i arapskog jezika na Islamskoj pedagoškoj akademiji (Fakultet za islamske studije). Bio je prvi dekan Islamske pedagoške akademije, koja prerasta u Fakultet za islamske studije 2001. godine i prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru od njegovog osnivanja 2002. godine.

U Novom Pazaru je danas proglašen Dan žalosti a Dani žalosti od danas do utorka proglašeni su i u Opštini Sjenica.

Screenshot 20211107 124646 Facebook

pogledano 1603 puta

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!