Petak, 27 Maj 2022 10:45

Održana izborna Skupština odbora Bošnjačke stranke Podgorica Istaknuto

Autor
ocijeni
(0 glasova)

U Podgorici je održana 5. Opštinska izborna Skupština Bošnjačke stranke Glavnog grada, na kojoj su delegati izabrali novi saziv Opštinskog odbora. U novi saziv OO, koji broji 60 članova, značajan je broj mladih i žena, koji do sada nisu bili u organima partije.


Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović poručio je u svom obraćanju da je podgorički odbor jedan od najperspektivnijih odbora na nivou Bošnjačke stranke.

“Srećan sam što vidim da je dosta novih članova sa nama. Drago mi je da su sa nama Staro-podgoričke porodice, ali i oni koji žive u ovom gradu, a porijeklom su iz drugih regija. Snaga Bošnjačke stranke je upravo u tome, da smo se okupili, da svi zajedno stvaramo novu vrijednost, da istinski zastupamo interese bošnjačkog naroda”, kazao je Ibrahimović.

On je poručio da će predstojeći lokalni izbori u Podgorici biti od velike važnosti.

“Bošnjačka stranka ima dobru infrastrukturu da napravi značajan rezultat u Podgorici. Ovo je Glavni grad i suvišno je govoriti koliko su ustvari važni predstojeći izbori. Očekujemo dobar rezultat, ali takođe i očekujemo da budemo više i značajnije zastupljeni i u organima Glavnog grada”, istakao je Ibrahimović.

Poručio je da se Crna Gora polako vraća na kolosjek evropskih integracija i da su manjinski narodi spremni da budu dio uspješne evropske priče.

“Da postanemo prva naredna članica EU. To je naš cilj i ova Vlada se obavezala da će tim putem ići. Prethodna Vlada nije vidjela potrebu da ima manjinske narode uz sebe, htjeli su da jednu četvrtinu Crne Gore isključe iz svih procesa. Na kraju, pokazalo se da im je to bila ogromna greška”, rekao je predsjednik BS.

Dosadašnji predsjednik Odbora BS Glavnog grada Adem Fetić, kazao je da je podgorički odbor napravio značajan rezultat na posljednjih parlamentarnim izborima.

“Povećali smo broj glasova dva puta, ali na tome se ne zaustavljamo. Ovaj odbor ima potencijal, ima dobru kadrovsku bazu i siguran sam da će Bošnjačka stranka biti nezaobilazan dio lokalne uprave Glavnog grada”, rekao je Fetić.

Skupštini su pored predsjednika Ibrahimovića, prisustvovali i potpredsjednik Damir Gutić, generalni sekretar Admir Adrović, članovi Predsjedništva, poslanik Amer Smailović, predsjednici drugih odbora BS, kao i članovi Glavnog odbora.

Svečanom dijelu Skupštine prisustvovali su i predstavnici DPS-a, SD-a, SDP-a, URA-e, Demokrata i Liberalne partije. Takođe, skupu je prisustvovao i predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih.

pogledano 4960 puta

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!