Četvrtak, 02 Juni 2022 21:12

Adrović i Žunić: Podrška i zaštita djece i porodica strateški prioritet Ministarstva rada i socijalnog staranja i UNICEF-a Istaknuto

Autor RTR
ocijeni
(0 glasova)

Razvijanje i jačanje usluga podrške porodicama, razvijanje hraniteljstva i prevencija i zaštita djece od svih oblika nasilja i eksploatacije strateški su prioriteti oko kojih su se usaglasili ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović i vršiteljka dužnosti šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Sabina Žunić na prvom zvaničnom sastanku koji je održan u ministarstvu.

284967328_119634670752528_1246043246525058038_n.jpg

Na sastanku je saopšteno da će UNICEF nastaviti da pruža podršku ministarstvu u reformi sistema socijalne i dječje zaštite u cilju boljeg unapređenja pokrivenosti, kvaliteta i održivosti osnovnih usluga, kao i na poboljšanju mjera zaštite djece od svih oblika nasilja i ekspolatacije. Takođe, sagovornici su se saglasili da bi što prije trebalo preduzeti aktivnosti koje za cilj imaju smanjenje broja djece bez roditeljskog staranja u institucijama.
 
”Intenziviraćemo rad na smanjenju broja djece u institucijama kroz podršku biološkim porodicama kao i na razvoju hraniteljstva, sa posebnim akcentom na razvoju specijalizovanog hraniteljstva. Trenutno sprovodimo aktivnosti na izradi Strategije deinstitucionalizacije i uz eksperstku podršku UNICEF-a očekujemo da ona bude izrađena do kraja ove godine”, kazao je ministar Adrović.
pogledano 6232 puta Zadnji put promjenjen Četvrtak, 02 Juni 2022 21:25

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!