×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 656

Manjinska vlada ograničenog trajanja i jasnih ciljeva, koju bi činile stranke demokratske, građanske i evropske orijentacije, a koju bi podržali DPS i DF, rješenje je o kojem treba razgovarati – poručila je u intervjuu Pobjedi Kenana Strujić-Harbić, poslanica Bošnjačke stranke.

Predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović, danas je ponovo od strane granične policije Srbije doživio neprijatnost, baš kao i prije dva mjeseca.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović učestvovao je na jesenjem zasijedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) u Strazburu.

Bošnjačka stranka izabrala je na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora potpredsjednike, generalnog sekretara, predsjednika Političkog savjeta, kao i novi saziv Predsjedništva BS.

viber_image_2021-07-18_16-54-48-652.jpg

U okviru boravka na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović biće jedini kandidat za predsjednika te partije na kongresu narednog vikenda, s obzirom da će, kako saznaje Dan, drugi predloženi kandidat za tu funkciju i aktuelni politički direktor partije Suljo Mustafić povući kandidaturu.

Ponedjeljak, 24 Maj 2021 11:07

Saopštenje sa sjednice Predsjedništva BS

Predsjedništvo Bošnjačke stranke održalo je sjednicu u Plavu, na kojoj je analizirana politička situacija u državi, kao i aktivnosti u susret Kongresu BS.

Povodom javno izgovorenih riječi ministra Jakova Milatovića da Crna Gora do sada nije imala ministara koji nisu krali, pozivamo mlađanog ministra Milatovića da javno izađe sa podacima i saopšti ih crnogorskoj javnosti. Posebno neka to saopšti za ministre iz redova Bošnjačke stranke, saopštio je portparol BS Adel Omeragić.

Crna Gora je utemeljena na tekovinama antifašizma, a put ka usvajanju evropskih vrijednosti nema alternativu, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Bošnjačka stranka je spremna da bude partner kada je riječ o nastavku započetih reformi u društvu, kao i u nastavku evropskih integracija Crne Gore, kazao je poslanik te stranke Ervin Ibrahimović za Dan.

Da je aktuelna Vlada pričom o profesionalizaciji javne uprave „prodavala maglu“ domaćoj i međunarodnoj javnosti, jasno nam je od početka. Međutim, kadriranje po dubini, posebno u dijelu obrazovnog sistema, gdje se na mjesta odlučivanja postavljaju „eksperti“ koji se u svojoj biografiji mogu pohvaliti da mrze druge narode, treba da zabrine crnogorsko društvo, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

“Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, vjerovatno vođena sopstvenim sistemom vrijednosti, bira i rukovodioce koji se uklapaju u mozaik četništva i šovinizma.

Imenovanjem Bojane Đačić za direktoricu Osnove škole ”Ristan Pavlović” u Pljevljima, još jednom je to i dokazala. Međutim, mi pitamo resornu ministarku, šta li je to po njenom sudu preporučilo izvjesnu Đačić da bude direktorica škole u Pljevljima? Da li možda konstatacija Đačićke na Twitteru „da su Fata i Samir najzadovoljniji kad im tanjir prasetine prinese“?

Pošto je ovo Vlada eksperata, da li su to te reference potrebne da bi neko bio imenovan za direktora škole? Da li je to inkluzivan odnos prema pripadnicima manjinskih naroda, koje je Vlada sa Zdravkom Krivokapićem i Dritanom Abazovićem obećala EU? Ni jedan normalan građanin ove države neće ćutati na ovakve odluke Vlade I resornog ministarstva. Pozivamo nezavisne medije i nevladin sektor, da se oglase I doprinesu da škole u Crnoj Gori ne budu mjesta gdje će se propagirati ovako nazadne i anti civilizacijske vrijednosti”, navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Bilo koji oblik nasilja nad novinarima je nedopustiv, a obaveza je države da medijskim poslenicima obezbijedi uslove za normalno izvještavanje, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

 

radio logo

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!