Crna Gora je utemeljena na tekovinama antifašizma, a put ka usvajanju evropskih vrijednosti nema alternativu, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Bošnjačka stranka je spremna da bude partner kada je riječ o nastavku započetih reformi u društvu, kao i u nastavku evropskih integracija Crne Gore, kazao je poslanik te stranke Ervin Ibrahimović za Dan.

Da je aktuelna Vlada pričom o profesionalizaciji javne uprave „prodavala maglu“ domaćoj i međunarodnoj javnosti, jasno nam je od početka. Međutim, kadriranje po dubini, posebno u dijelu obrazovnog sistema, gdje se na mjesta odlučivanja postavljaju „eksperti“ koji se u svojoj biografiji mogu pohvaliti da mrze druge narode, treba da zabrine crnogorsko društvo, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

“Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, vjerovatno vođena sopstvenim sistemom vrijednosti, bira i rukovodioce koji se uklapaju u mozaik četništva i šovinizma.

Imenovanjem Bojane Đačić za direktoricu Osnove škole ”Ristan Pavlović” u Pljevljima, još jednom je to i dokazala. Međutim, mi pitamo resornu ministarku, šta li je to po njenom sudu preporučilo izvjesnu Đačić da bude direktorica škole u Pljevljima? Da li možda konstatacija Đačićke na Twitteru „da su Fata i Samir najzadovoljniji kad im tanjir prasetine prinese“?

Pošto je ovo Vlada eksperata, da li su to te reference potrebne da bi neko bio imenovan za direktora škole? Da li je to inkluzivan odnos prema pripadnicima manjinskih naroda, koje je Vlada sa Zdravkom Krivokapićem i Dritanom Abazovićem obećala EU? Ni jedan normalan građanin ove države neće ćutati na ovakve odluke Vlade I resornog ministarstva. Pozivamo nezavisne medije i nevladin sektor, da se oglase I doprinesu da škole u Crnoj Gori ne budu mjesta gdje će se propagirati ovako nazadne i anti civilizacijske vrijednosti”, navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Bilo koji oblik nasilja nad novinarima je nedopustiv, a obaveza je države da medijskim poslenicima obezbijedi uslove za normalno izvještavanje, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Odbornica Bošnjačke stranke u Plavu, Jasmina Cikotić, izabrana je danas za predsjednicu Skupštine Opštine Plav.

Šef kluba poslanika Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović razgovarao je putem video linka sa predstavnicima Venecijanske komisije, povodom konsultacija oko inicijative o izmjeni tužilačkih zakona.

Predsjednik Vlade Crne Gore prof.dr Zdravko Krivokapić razgovarao je u svom kabinetu s ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratkom Mitrovićem i njegovim timom. Na sastanku je potvrđena odlučnost da se prilikom planiranja budućih zahvata u prostoru neizostavno vodi računa o ekološkim standardima u svim područjima zaštićenim na internacionalnom i nacionalnom nivou.

Poštovani članovi i simpatizeri Bošnjačke stranke, danas, 26. februara, obilježavamo petnaest godina od osnivanja Bošnjačke stranke.

Srijeda, 24 Februar 2021 21:44

Đukanović primio akreditivna pisma

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Kanade, Džajlsa Normana, Kolumbije, Karmense Haramiljo Gutieres i Francuske, Kristijana Timonijea.

Srijeda, 24 Februar 2021 21:38

Kanadske investicije značajne za CG

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, dočekao je danas novoizabranog ambasadora Kanade u Crnoj Gori, Nj. E. Džajlsa Normana.

Bošnjačka stranka osuđuje prijeteće poruke upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijanu Vuksanoviću i poziva nadležne organe da otkriju identitet osoba koje stoje iza njih i hitno ih procesuiraju.

Predsjednik Crne Gore je u skladu s članom 95 Ustava Crne Gore zatražio mišljenje nadležnog skupštinskog odbora na predlog opoziva određenog broja ambasadora Crne Gore, saopštila je Nataša Pešić, Savjetnica predsjednika za saradnju sa državnim organima.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!