U Mostaru je od 13-15. maja 2022. održana 9. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća i organizacija u regionu, kao i dvije tribine na temu “Položaj Bošnjaka u državama regiona”. Ocijenjeno je da Bošnjaci moraju što prije definisati na jedinstven način sadržaj i udžbenike iz grupe predmeta na bosanskom jeziku, te da Vlada i nadležne institucije treba optimalnije da podržavaju rad Bošnjačkih vijeća. Domaćin programa (za svaku pohvalu) bilo je Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca BiH.

‚‚Crna Gora i Turska su saveznici i prijatelji koji teže unaprijediti svoje odnose", konstatovano je sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ambasadorke Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je danas u zgradi Vlade Crne Gore reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića

Predsjednik Vlade Ukrajine Denis Šmigalj uputio je pismo predsjedniku Vlade Crne Gore dr Dritanu Abazoviću u kojem mu čestita na izboru za premijera 43. Vlade Crne Gore. Šmigalj je rekao da je Ukrajina zahvalna Crnoj Gori na tome "što podržava suverentitet i teritorijalni integritet naše države i što je usvojila sankcije protiv Ruske Federacije zbog agresije na našu državu".

„Crna Gora je država pogodna za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Odlučni smo da kroz projekte koji za cilj imaju energetsku tranziciju omogućimo transformaciju ka zelenoj ekonomiji i čistoj energiji.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorom kraljevine Belgije Koenradom Adamom i na samom početku razgovora istakao da su diplomatski i bilateralni odnosi dvije zemlje dobri, ali da itekako postoji potencijal da se unaprijede.

Utorak, 10 Maj 2022 07:44

Susret Ibrahimović – Rajnke

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se sa Nj.E. ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se s delegacijom EPP-a (Evropska narodna partija), koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je ukaz o proglašenju Zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno da izbori u Podgorici i još 13 opština budu održani istog dana, a najkasnije do 30. oktobra.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime, uputio je čestitku predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu povodom 9. maja – Dana Evrope, uz najbolje želje za prosperitet Evropske unije i afirmaciju projekta evropskog ujedinjenja kao jedinog garanta sigurnosti i demokratskog razvoja svih evropskih naroda, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Vlada je na jučerašnjojsjednici usvojila mišljenja kojima se prihvataju amandmani na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nepokretnosti, koji su Skupštini podnijeli Raško Konjević i poslanica Draginja Vuksanović Stanković.

DIK je odluku proslijedio Skupštini, koja će konstatovati da je novim poslanicima otpočeo mandat

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!